>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Incredibila ascensiune a Mihaelei Buzărnescu nu a rămas neremarcată: "Am visat de când eram mică". Site-ul WTA a stat de vorbă cu Miki


Mihaela Buzărnescu (29 de ani, 43 WTA) este, fără îndoială, unul dintre "rising-starurile" din tenisul mondial. Bucureşteanca a urcat peste 600 de locuri în ierarhia mondială într-un an şi două luni, iar acensiunea sa a atras atenţia site-ului WTA.

În decembrie 2016, Buzărnescu se afla pe locul 671 în clasamentul mondial.

"E ceva nou, la care am visat de când eram mică. Încă de când am început să joc tatăl meu mi-a spus: <Loveşti o dată cu forehand-ul, apoi cu backhand-ul, iar totul va fi OK pentru tine>. Uşor de zis, greu de făcut. Pentru mine, după toate accidentările, este un vis devenit realitate să am şansa să ajung la acest nivel şi să joc meciuri de cel mai înalt nivel", a declarat bucureşteanca în vârstă de 29 de ani pentru site-ul WTA.
În ultimele luni, românca s-a calificat pe primul tablou principal de Grand Slam (la US Open), a jucat prima finală WTA din carieră (la Hobart), a învins prima jucătoare de top 10 WTA (Jelena Ostapenko) şi a ajuns în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Premier 5 (la Doha, în această săptămână).
"Poate ar trebui să îmi iau un carneţel pentru a nota toate aceste lucruri. Atunci când nu renunţi, performanţele vin. Anul trecut am avut dureri la început şi nu am jucat atât de bine. În iunie am început să joc din nou şi am încercat să fiu mai relaxată. Am avut ajutorul echipei mele, care m-a susţinut. Tatăl meu a fost mereu acolo, mama, prietenul meu, dar şi câţiva prieteni. Asta m-a ajutat cel mai mult. Am avut încredere în ei şi am încercat doar să fiu mai relaxată pe teren", a mai spus Buzărnescu.
Învingătoarea Jelenei Ostapenko din această săptămână, din turul 2 de la Doha, a vorbit şi despre idolii săi din tenis.
"Îl urmăream pe Sampras când eram mică, era idolul meu, la fel ca şi Monica Seleş. Îi urmăream tot timpul şi plângeam pentru că voiam ca Sampras să câştige totul. Apoi a fost Venus (n.r. Venus Williams). Mi-a plăcut atât de mult de când a început să joace. A fost foarte valoroasă", a mai dezvăluit românca-minune din circuitul WTA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu