>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ din Polonia: Inamicii Poloniei încearcă să incite la antisemitism


Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ din Polonia, Lege şi Justiţie (PiS), a declarat că "inamicii" ţării vor să provoace sentimente antisemite, după ce Parlamentul de la Varşovia a fost criticat pentru aprobarea legii privind Holocaustul, relatează site-ul televiziunii France24.

"Astăzi, inamicii Poloniei, folosesc o reţetă foarte greşită, unii ar putea spune chiar diabolică ... Această maladie se numeşte antisemitism. Trebuie să respingem cu hotărâre antisemitismul. Dar acest lucru nu înseamnă că vom oferim o bază pentru cei care insultă Polonia", a spus Kaczynski.
La 6 februarie, preşedintele polonez Andrzej Duda a promulgat o lege privind Holocaustul, care prevede incriminarea oricărei persoane care acuză Polonia de complicitate la crimele comise de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cei care se referă la lăgărele naziste de concentrare din Polonia ca fiind poloneze riscă până la trei ani de închisoare.
Statele Unite, Franţa şi Israelul au criticat vehement adoptarea acestei legi, percepută ca o măsură de forţă impusă de către formaţiunile naţionaliste şi o tentativă de a "rescrie istoria". Administraţia de la Washington a transmis că legea ar putea submina "libertatea de exprimare şi discursul academic şi ar conduce la o deteriorare a relaţiilor Poloniei cu Statele Unite şi Israel".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu