>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liviu Dragnea, despre Legile Justiţiei: Articolele declarate neconstituţionale vor fi modificate


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că articolele din legile justiţiei declarate neconstituţionale de CCR vor fi modificate în Parlament, afirmând că este important că restul articolelor au fost declarate constituţionale.

”Legile justiţiei au fost adoptate de Parlament. CCR s-a pronunţat pe două legi, articolele declarate neconstituţionale vor fi modificate. Deci, deciziile CCR vor transpuse în legislaţie foarte repede. Celelalte articole au fost declarate constituţionale, ceea ce este foarte important", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.
Liviu Dragnea a afirmat că legislaţia trebuie să creeze condiţii necesare pentru ca judecătorii nu poată fi influenţaţi ”direct sau indirect”.
”Foarte important pentru statul român este ca legislaţia românească să creeze condiţiile şi speranţele că judecătorii nu mai pot fi influenţaţi, să nu mai existe şanse, posibilităţi care să dea senzaţia unora că sunt presaţi. Deci legislaţia trebuie să creeze condiţii ca judecătorii din România să aibă toate prevederile legale care să-i protejeze şi să le dea posibilitatea ca atunci când iau o decizie, să o ia neinfluenţaţi direct sau indirect”, a spus Dragnea.
Dragnea a afirmat că, în ultima perioadă, au apărut prea multe informaţii potrivit cărora decizii ale unor magistraţi au fost luate sub "anumite influenţe".
”Pentru că au apărut prea multe informaţii, declaraţii, înregistrări în ultima perioadă care arată că anumite decizii ale unor magistraţi au fost luate sub anumite influenţe venite din partea unor anumite instituţii sau persoane. De aici pleacă o doză de neîncredere în acest sistem, ceea ce nu e corect”, a adăugat liderul PSD.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu