>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mexic | Cutremur major de 7,2 grade, produs în sud-vest. Elicopterul ministrului de Interne s-a prăbuşit


Un seism major cu magnitudinea de 7,2 grade a avut loc vineri în sud-vestul Mexicului, însă până în acest moment, nu au fost semnalate victime sau pagube semnificative în regiunea afectată, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

UPDATE Elicopterul în care se afla ministrul mexican de interne, care se deplasa în zona afectată, s-a prăbuşit înainte de aterizare. Oficialul a supravieţuit însă impactului în care si-au pierdut viaţa doi oameni.
Ministrul de interne Alfonso Navarrete şi guvernatorul Alejandro Murat nu au fost răniţi grav, au declarat oficialii. Ei studiau daunele cauzate de cutremur.

Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 24,7 kilometri.
Seismul a fost resimţit şi în capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, unde mai multe clădiri înalte s-au clătinat timp de mai mult de un minut.
Seismul s-a produs la ora locală 17.39 (01.39, ora României), la distanţă de 54 de kilometri nord-est de localitatea Pinotepa Nacional, 109 kilometri de oraşul Oaxaca şi 346 de kilometri de Ciudad de Mexico.
Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, mii de persoane au ieşit de teamă pe străzile din mai multe oraşe.
Cutremurul s-a produs la mai puţin de şase luni după ce două seisme puternice au provocat decesul a sute de persoane în centrul şi sudul Mexicului.
Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a transmis pe Twitter că au fost activate măsurile în caz de urgenţă din cauza magnitudinii cutremurului.
Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, inclusiv una de 5,8 grade la aproximativ o oră după cutremur, potrivit USGS.
Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific nu a emis nicio alertă de tsunami.

 (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu