>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul de Finanţe, despre creşterea inflaţiei: Normal că se creează o îngrijorare / Săptămâna viitoare, întâlnire Teodorovici-Isărescu


Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, întrebat despre creşterea ratei inflaţiei la 4,3% în ianuarie, că orice creştere creează o îngrijorare, afirmând că săptămâna viitoare are programată o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu care va discuta şi acest subiect.

Solicitat să comenteze faptul că România a înregistrat cea mai mare inflaţie din ultimii ani, respectiv 4,3% în ianuarie, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus: ”Orice astfel de creştere, fie că vorbim de inflaţie, de ROBOR, fie că vorbim de schimbul valutar sau multe altele, normal că se crează o îngrijorare”.
”De aceea o să am o discuţie săptămâna viitoare cu domnul guvernator pentru a vedea exact cum cele două zone, politica fiscală şi politica monetară, şi modul în care noi acţionăm împreună, că sunt două zone complementare, de fapt, va avea loc”, a adăugat Teodorovici.
El a mai spus că rata inflaţiei este influenţată de factori interni şi externi, printre care creşterea salarială şi preţul barilului de petrol.
Totodată, ministrul de Finanţe şi-a exprimat încrederea că, până la finalul anului, rata inflaţiei se va diminua.
Rata anuală a inflaţiei a fost în ianuarie de 4,3%, după ce în decembrie fusese de 3,3%, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rate anuale de inflaţie mai mari de 4% nu au mai fost consemnate din 2013.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu