>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei: În februarie voi primi un raport de la Ministerul Public pe care îl voi prezenta în Parlament. DNA - parţial eficientă, parţial nu


Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că, în luna februarie, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, Tudorel Toader precizând că DNA este parţial eficientă, parţial nu, referindu-se, printre altele, la achitări.

Tudorel Toader a declarat că, potrivit legii, în luna februrie trebuie să primească un raport privind activitatea de la Ministerul Public, cu cele trei componente ale sale - DNA, DIICOT şi structurile din teritoriu - raport pe care îl va prezenta apoi Parlamentului.
"Legea spune că în luna februarie trebuie să le primesc. Cum le-am primit, stabilesc cu preşedinţii celor două camere reunirea Camerelor în plen şi mă voi duce să prezint. Astfel, îmi îndeplinesc obligaţia din legea 304, care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor şi românilor - activităţile desfăşurate de cărte cei 2.650 de procurori din România", a declarat ministrul Justiţiei, la TVR1.
Tudorel Toader a reiterat ideea potrivit căreia decizia privind revocarea şefei DNA aparţine şefului statului.Solicitat să comenteze dacă activitatea DNA a fost eficientă, Tudorel Toader a declarat: "În parte da, în parte nu".
"În partea unde vedeţi achitări, în partea unde vedeţi că se începe urmărirea penală faţă de unul şi după aia un an, doi ani, 7 nu se face nimic, în partea în care vedeţi condamnări şi suntem obligaţi de la CEDO şi plătim de aici. În multe părţi. Eu am spus public şi repet că părţile bune nu le justifică pe cele rele", a concluzionat ministrul Justiţiei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu