>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Nave britanice, în componenţa a două grupări navale ale NATO, prezente în Marea Neagră. Mesajul ambasadorului Marii Britanii, Paul Brummell


Prezenţa constantă din ultimul an a forţelor militare ale NATO în România este un mesaj puternic din partea Alianţei că Marea Neagră ”va rămâne o mare liberă”, spune ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

Prezent, sâmbătă, la Constanţa, unde a vizitat navele britanice din componenţa celor două grupări navale ale NATO care se află zilele acestea în România, Paul Brummell a ţinut să precizeze că NATO şi Marea Britanie sunt alături de România pentru a asigura securitatea europeană.
”MSC Duncan a vizitat Constanţa în 2015 şi apoi, cu misiune NATO, în 2017, în vara anului trecut. Şi acum din nou, împreună cu colegii NATO din România şi Turcia. Şi astăzi avem şi un o altă misiune NATO, cu colaborare britanică MSC Enterprise şi împreună cu colegi turci şi români. Şi cred că acesta este un semn foarte puternic că NATO realizează un mesaj de asigurare, mesaj că Marea Neagră va rămâne o mare liberă, o mare pentru toţi, că Marea Britanie este alături de colegi din România pentru a asigura securitatea europeană”, a declarat Brummell.
Potrivit ambasadorului britanic, anul 2017 a fost cel mai intens în istoria relaţiilor bilaterale româno-britanice în ceea ce priveşte colaborarea în domeniul apărării.
”Două vizite ale distrugătorului Duncan la Constanţa, o mie de soldaţi britanici au participat la exerciţii cu colegi români şi avem stabilite patru avioane Thphoon la Mihail Kogălniceanu, pentru a contribui la asigurare NATO. Şi sunt foarte fericit că Typhoon se întorc în acest an. Deci suntem împreună cu voi!”, a spus Paul Brummell.

Două grupări navale ale NATO, alcătuite din şapte nave de luptă, vizitează în aceste zile portul Constanţa, populaţia putând urca sâmbătă la bordul navelor britanice HMS Duncan şi HMS Enterprise, acostate la dana Pasageri a Portului Constanţa.
Navele vor pleca din portul Constanţa luni şi îşi vor continua exerciţiile pe mare, la care vor mai participa şi două avioane MiG 21 Lancer româneşti şi un submarin turcesc.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu