>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

O bucată din pietonala din centrul Iaşului s-a surpat. Perimetrul a fost securizat | FOTO


O bucată din Pietonala Ştefan cel Mare şi Sfânt, din centrul Iaşului, s-a surpat vineri, zona de aproximativ 4 metri pătraţi fiind încercuită pentru ca trecătorii să nu se accidenteze. Primăria a început deja lucrările de refacere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
O bucată din pietonala din centrul Iaşului s-a surpat. Perimetrul a fost securizat
Surparea de suprafaţă pe o porţiune de aproximativ 4 metri pătraţi s-a produs în dreptul Casei Cărţii. Din centrul Iaşului, cel mai probabil din cauza lucrărilor anterioare care s-au efectuat pentru reţelele de apă şi canalizare. În zonă, nu este asflat, ci piatră cubică.
„Angajaţii SC Servicii Publice SA au securizat perimetrul în vederea evitării unor eventuale accidente. Surparea s-a produs pe o suprafaţă de aproximativ patru metri pătraţi. Din primele verificări, se pare că este vorba despre o zonă deranjată de săpăturile şi umpluturile rezultate în urma executării reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în perioade anterioare“, a declarat, vineri, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi.
Potrivit acestuia., în subteranul axului Pietonalei Ştefan cel Mare şi Sfânt există o conductă de canalizare cu diametrul de 2.000 mm, care nu a fost afectată în urma surpării.După ce perimetrul a fost securizat, Primăria a anunţat Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Iaşi, care a trimis o comisie să analizeze situaţia.
Pentru remediere, Primăria Iaşi a propus realizarea unei umpluturi din balast stabilizat şi pietriş, respectiv refacerea pavajului deteriorat, iar comisia Direcţiei de Cultură a aprobat măsurile propuse de municipalitate, cu condiţia ca eventualele descoperiri de obiecte arheologice în perioada lucrărilor să fie raportate către Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Iaşi.
După primirea avizului, municipalitatea a demarat lucrările de refacere a pietonalei.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu