>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Opoziţia din Ungaria acuză UDMR că "face trocuri politice" în interesul Guvernului de la Budapesta


Peter Niedermüller, vicepreşedintele formaţiunii Coaliţia Democratică (DK), a declarat, miercuri, că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) "face trocuri politice" pentru ca maghiarii din Transilvania să voteze partidul de guvernământ la alegerile parlamentare din aprilie, relatează MTI.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută miercuri la Budapesta, Niedermüller a comentat o declaraţie a preşedintelui UDMR Covasna, Sándor Tamás, de la Radio Kossuth, unde acesta a spus că “scopul nostru (al UDMR) este ca Guvernul lui Viktor Orbán să îşi poată continua activitatea şi vom contribui şi noi la aceasta, aşa cum am procedat şi în urmă cu patru ani la alegerile din ţara mamă, când 65.000 de voturi din Transilvania au ajutat la obţinerea a două tremi din Legislativul ungar”.
Niedermüller a declarat că şi până acum se cunoştea că UDMR “organizează cumpărarea de voturi”, dar acum există şi dovezi. Acesta a adăugat că Guvernul Ungariei nu este preocupat de maghiarii din afara graniţei, pe care îi consideră o“maşină de vot”.
”Într-un sistem de alegeri deschis şi democratic actualul Cabinet nu ar putea câştiga alegeri”, a adăugat vicepreşedintele DK.Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018. Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, se află pe primul loc în preferinţele ungurilor, urmaţi la mare distanţă de extremiştii de la Jobbik şi de socialişti.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu