>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

PNL: Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea infractorilor. Revocarea lui Kovesi nu este oportună/ Toader merită Oscarul pentru actorie


Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ales să fie de partea infractorilor, afirmând că niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei nu este suficient pentru revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Este o seară tristă pentru justiţia din România. (...) Ministrul Justiţiei a ales să fie de partea infractorilor în această seară. A preluat argumentele campaniei duse în ultima perioadă de persoane aflate în diferite stadii de acuzare şi în diferite stadii de judecată, a preluat argumentele acestor grupuri infracţionale şi retorica acestora (...)”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.
Ionel Dancă a afirmat că revocarea Laurei Codruţa Kovesi nu este oportună.
„Argumentele invocate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu se susţin. Revocarea procurorului şef al DNA nu este oportună în acest moment. Niciunul dintre argumentele invocate de ministrul Justiţiei nu este suficient pentru revocarea procurorului şef al DNA”, a spus Dancă.PNL a sustinut că se impune demisia din funcţia a ministrului Justiţiei Tudorel Toader, a precizat Dancă.
„Se impune demisia din funcţie a ministrului Justiţiei care a dezonorat atât funcţia de ministru, cât şi cea de profesionist al dreptului”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionel Dancă a afirmat că OUG 13, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 şi dosarul Belina au fost instrumente de presiune exercitate de Liviu Dragnea pentru a-l aduce pe procurorul şef al DNA la ordinele sale.
„Refuzul procurorului şef de a asculta de ordinele lui Dragnea este un motiv serios pentru ministrul Justiţiei pentru a cere revocarea acestuia din funcţie. (...)”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, precizând că nu este obligatoriu ca o constatare a unui conflict constituţional să ducă la revocarea sau demitere şefului unei instituţii.
Dancă a afirmat că solicitarea de revocarea a şefei DNA s-a făcut la presiunea PSD-ALDE.
„Domnule Tudorel Toader, s-a văzut presiunea execitată de PSD şi membrii ALDE care strigau: <<Tudorele, nu se mai poate, fă ceva!>>”, a spus Dancă, spunându-i ministrului că „mai bine o lăsa cum era”.
Lider PNL Iaşi: Tudorel Toader merită Oscarul pentru actorie
Preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, spune că Tudorel Toader ”merită Oscarul pentru actorie”, deoarece după declaraţiile date din Japonia, puţini şi-au imaginat că va propune revocarea şefei DNA: ”Erau disperaţi, resemnaţi că ministrul va alege calea normalităţii, dar totul a fost teatru”.
”Cred că domnul Toader merită Oscarul pentru actorie. Săptămâna trecută, după declaraţia dată din Japonia, puţini cred că şi-ar fi imaginat că ministrul Justitiei va veni cu propunerea de revocare a şefei DNA. Nici noi liberalii, nu am crezut, nici preşedintele ţării nu a crezut şi nici colegii săi PSD-işti. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte, dar erau disperaţi, resemnaţi cu gândul că Tudorel Toader va alege calea normalităţii. Ei bine, totul a fost un teatru, nu unul ieftin, ci unul chiar bun, pentru că astăzi, văzând decizia dumnealui, pot să spun că am fost năuciţi, nu ne-a venit să credem”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe.
În opinia acestuia, este posibil să urmeze o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei. ”Dacă lucrurile escaladează, probabil şi o moţiune de cenzură. Domnul Toader a ales să fie avocatul penalilor în loc să fie ministru Justiţiei”, a afirmat liderul PNL Iaşi.
La rândul său, deputatul Dan Vâlceanu, preşedintele PNL Gorj, a afirmat că nu a văzut argumente clare pe care Tudorel Toader să le ofere publicului.
”Pe de altă parte, este dreptul dânsului să facă o solicitare de revocare. Eu, personal, m-aş fi aşteptat să aflăm mai concret care sunt motivele pentru care domnul ministru face această revocare, pentru că a fost un subiect foarte mult dezbătut şi sunt să spunem, suporteri, şi de-o parte şi de alta. Cred că o argumentaţie mult mai solidă ar fi fost de natură să clarifice lucrurile. Neîntâmplându-se lucrul acesta, cred că rămâne într-o zonă a speculaţiilor politice, în legătură cu această cerere de revocare. Pe de altă parte, preşedintele României este cel care are ultimul cuvânt şi, dacă îmi aduc aminte bine, preşedintele, în momentul în care a fost întrebat dacă va accepta această revocare, a solicitat argumente solide şi foarte clare. Am văzut o declaraţie foarte lungă, specifică domnului ministru, în care nu am prea aflat nimic concret în legătură cu motivele pentru care este nevoie de revocarea procuorului şef al DNA", a spus Vâlceanu.
Vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, este de părere că însuşi ministrul Justiţiei pledează cauza infractorilor.
”Sunteţi, domnule Toader, o ruşine pentru România! O ţară întreagă a văzut că nu sunteţi altceva decât avocatul pledant al penalilor! Înşelaţi aşteptările oamenilor cinstiţi şi încălcaţi angajamentele internaţionale ale României. Într-o ţară membră a Uniunii Europene, însuşi ministrul justiţiei pledează cauza infractorilor!”, a scris pe Facebook Raluca Turcan, vicepreşedinte PNL.
Deputatul PNL a adăugat că oamenii cinstiţi din România au putut vedea ”că în Guvernul PSD-ALDE nu mai e nimeni care să apere aplicarea fermă a legii în faţa corupţiei” şi consideră că este nevoie de mobilizarea tuturor energiilor pro-europene ”pentru a menţine statul de drept în România şi a bloca acapararea ţării de către crima organizată”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu