>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

România învinge Luxemburg şi se califică în turul doi al Grupei a II-a din Cupa Davis. Copil a adus victoria, după ce înainte Tecău şi Mergea i-au pus la punct pe oaspeţi în 48 de minute / Cine va fi următoarea adversară


Echipa de Cupa Davis a României s-a calificat, duminică, în turul doi al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa, după ce a învins reprezentativa Luxemburgului, la Piatra Neamţ, cu scorul de 3-1 la general.

Marius Copil, numărul 94 mondial, a adus victoria României, învingându-l pe luxemburghezul Ugo Nastasi, care nu figurează în clasamentul ATP, scor 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat 51 de minute.
În prima partidă a zilei, Florin Mergea şi Horia Tecău s-au impus în faţa perechii luxemburgheze Raphael Calzi/Robi Tholl, scor 6-0, 6-1, în meciul de dublu.
Sâmbătă, Nicolae Frunză, locul 596 ATP, a pierdut, cu scorul de 7-6 (5), 1-6, 6-3, în faţa Ugo Nastasi, fără clasament. Marius Copil l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, pe Christophe Tholl, de asemenea fără clasament, în cel de-al doilea meci.
Confruntarea de la Piatra Neamţ s-a disputat după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile, nu trei ca până acum.
Pentru a reveni în Grupa I, România mai are de trecut două tururi. Următoarea adversară a României va fi, în aprilie, câştigătoarea dintre Maroc şi Georgia. Luxemburg va juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu