>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VA FI REFERENDUM LA ROVINARI?

Primarul oraşului gorjean Rovinari, Robert Filip a făcut recent un apel la cetăţeni să vină la şedinţele de consiliu local, spre a vedea cu ochii lor ce fac liberaliialeşi de ei : „Fac din nou apel la cetăţenii oraşului Rovinari să vină să asiste în număr cât  mai mare la şedinţele Consiliului Local, ca să se convingă cu ochii lor despre încăpăţânarea cu care consilierii liberali boicotează majoritatea demersurilor de dezvoltare a acestei zone”. Au fost aduse acuzaţii fără precedent la adresa consilierilor locali ai PNL, de primarul din Rovinari, Robert Filip. În ultima şedinţă de Consiliu Local, cea din 30 ianuarie , consilierii liberal s-au abţinut la absolut toate proiectele de pe ordinea de zi, consecinţele asupra oraşului fiind extrem de grave, susţine primarul. 
În replică, liberalii se apără şi spun că aveau suspiciuni că primarul Filip avea interese proprii. Unul din proiectele blocate se referă la concesionarea unui teren, prin licitaţie publică, în vederea construirii unei hale industriale, fiind cel puţin un investitor străin interesat să deschidă o fabrică. „Liberalii nu doresc să se înfiinţeze locuri de muncă la Rovinari”, este concluzia primarului Filip. Un alt proiect privea accesarea unor fonduri europene de 1,5 milioane de euro în vederea achiziţionării unor mijloace de transport public electrice, care să circule pe traseul Rovinari - Târgu Jiu. „Liberalii nu doresc o reţea de transport în comun modernă şi economică”, acuză Filip. Cel de-al treilea proiect blocat prin votul liberalilor era pentru închirierea unui spaţiu din spital către o firmă privată care să monteze acolo un RMN şi un computer tomograf.
„Pe liberali nu-i interesează sănătatea cetăţenilor din Rovinari şi împrejurimi”, susţine Robert Filip, care mai spune şi că „liberalii nu doresc modernizarea actualei reţele şcolare”, blocând demersurile pentru semnarea a şapte proiecte europene destinate optimizării reţelei şcolare, unul fiind de 6,7 milioane de lei. Consilierul rovinărean  liberal Petre Goanţă a explicat la un post local de radio de ce s-au opus liberalii: „În ceea ce priveşte acea chestie cu RMN-ul, este vorba strict de o închiriere pentru cineva care vrea să aducă un RMN. Este vorba de o afacere(!!!) şi nu m-ar mira să ajungem la dublă taxare ca la Târgu Jiu”, a spus Goanţă. Cu privire la mijloacele de transport electrice, Goanţă a spus că din punctul lui de vedere este o utopie. „Cu privire la acea utopie prezentată ca certitudine, cu firma de transport local, astea sunt vise. Într-o economie de piaţă trebuie făcute nişte calcule foarte exacte” (???), consideră consilierul liberal. Un punct de vedere diametral opus are şi consilierul PSD Eugeniu Staicu.
 Acesta spune că liberalii au o problemă cu faptul că primesc puţini bani, pentru că fac parte dintr-o singură comisie, nu din două ca alţii, iar de aici ar fi apărut o frustrare. Aşadar, la Rovinari este departe de a se linişti spiritele, intenţia dizolvării  Consiliului Local fiind tot mai aproape de a fi realizată, dacă se va constata  blocajul funcţionării  administraţiei locale. Deși, la finalul anului trecut, renunțase la ideea organizării unui referendum de dizolvarea a Consiliului Local, acum, primarul Robert Filip o repune pe tapet. Îl acuză pe liderul PNL-ului local, Laurențiu Chivu, că-i interesat numai de funcții. „ Ca să nu mai vorbim de valul de negocieri pentru lucruri personale. A venit (…) la mine, că vrea pentru fratele, pentru mama, sora, nu mi-a cerut să facem ceva pentru oraș, o parcare, un punct de dezvoltare, nimic. 
Pe frate îl vrea director, numai de lucruri personale e interesat. Pot să negociez cu un astfel de individ, cu o gașcă de escroci care votează numai invers ? Acești oameni iau niște bani și pentru tot ce fac, mai sunt 3 săptămâni-o lună până intră Codul Administrativ, își mai pot facede cap, acum sunt mai motivat ca niciodată, să fac eu primul referendum, nu mai e cu 50% cum se bucurau ei să fie, e cu 30%. Dacă oamenii vor să-i dea jos de pe funcții, trebuie să iasă la vot 30% din numărul total de voturi. O să le fac indemnizațiile pe munca pe care o depun, dacă vii să te plimbi la ședință, iei bani după cum te plimbi. O să le arăt eu ce înseamnă dacă îți bați joc de oameni, eu trebuie să-mi îndeplinesc programul că sunt ambițios. Avem nevoie de 2000 de semnături și le strângem în 2 zile”, a mai spus primarul  orasului Rovinari,  Robert Dorin Filip.

M.B.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu