>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cod ROŞU de inundaţii | Zeci de curţi din localităţi din Harghita, acoperite de ape după revărsarea râurilor. Doi bărbaţi, salvaţi după ce au fost surprinşi în maşină


85 de curţi şi gospodării din 3 localităţi din Harghita sunt inundate, marţi, după ce debitele râurilor şi ale pârâurilor au crescut în urma topirii zăpezilor, ploilor sau scurgerilor de pe versanţi, în vreme ce un drum judeţean şi un pod au fost afectate, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 30 de curţi din localitatea Lăzarea, 15 gospodării din Fileni şi 40 din Suseni au fost inundate.
Zeci de pompieri sunt mobilizaţi pentru scoaterea apelor.
Doi bărbaţi, salvaţi după ce au fost surprinşi în maşină de o viitură, în Harghita
Doi bărbaţi au fost salvaţi, marţi, de pompierii voluntari, după ce au rămas blocaţi în maşină, în localitatea harghiteană Lăzarea, fiind surprinşi de o viitură de aproape un metru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi bărbaţi se deplasau pe un drum comunal de pe raza localităţii Lăzarea când au fost surprinşi de viitură.
”Până când au ajuns colegii noştri, pompierii voluntari îi salvaseră. Apa de pe carosabil avea circa 80 de centimetri şi a venit ca o viitură. Ei au sunat la numărul 112”, a spus Alina Ciobotariu.
Viitura s-a format ca urmare a revărsării pârâului Mare, a scurgerilor de pe versanţi, topirii zăpezilor şi ploilor abundente din ultimele ore.
Cei doi bărbaţi nu au putut înainta, rămânând blocaţi în autoturism.
”Este afectat DJ 131, la ieşirea din localitatea Mărtiniş spre Rareş, după ce râul Homorodu Mic s-a revărsat pe carosabil. Un pod a fost inundat şi se circulă greoi. Râurile Târnava Mare, Olt, Homorodu Mic şi Homorodu Mare sunt monitorizate”, a spus Alina Ciobotariu.
Debitele râurilor şi ale pârâurilor din Harghita au crescut mult în ultimele ore, ca urmare a topirii zăpezilor, ploilor din ultimele ore şi a scurgerii apelor de pe versanţi.
Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov au intrat până marţi la miezul nopţii sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu