>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Congres extraordinar al PSD | Alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi / Trafic restricţionat în Capitală


Congresul extraordinar al PSD, unde au loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi, are loc sâmbătă, 10 martie. Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat, vineri, toate candidaturile depuse pentru funcţiile de conducere ale partidului. Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, s-a retras din cursă. 24 de social-democraţi s-au înscris în competiţia pentru cele 18 funcţii.

Trafic restricţionat în zona Sălii Palatului din Capitală pentru Congresul PSD
Traficul rutier pe mai multe artere din Capitală va fi restricţionat, sâmbătă, până la ora 18.00, pentru desfăşurarea Congresului PSD, anunţă Brigada Rutieră a Capitalei.
Reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunţat că debarcarea şi îmbarcarea participanţilor se va face pe banda I pe Calea Victoriei, între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, precum şi pe Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei.Pentru desfăşurarea evenimentului, traficul rutier se va restricţiona pe Str. Ştirbei Vodă (benzile I şi II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei, precum şi banda I pe Str. Ştirbei Vodă, între Str. Berzei şi Str. Ion Câmpineanu, între orele 08.00 – 18.00; pe Calea Victoriei (banda I), segmentul cuprins între Str. Ştirbei Vodă şi Aleea Kretzulescu, între orele 08.00 – 18.00; pe Bd. Kiseleff (banda I), pe sensul Arcul de Triumf spre Piaţa Victoriei, între Str. Arh. Mincu şi Piaţa Victoriei, între orele 08.30 – 18.00, dacă situaţia o va impune; pe Aleea Kretzulescu, pe Str. Ion Câmpineanu, între Str. Ştirbei Vodă şi Calea Victoriei (ambele sensuri), dacă situaţia o va impune, în funcţie de numărul participanţilor.
Totodată, între orele 08.00 – 18.00, se va restricţiona traficul rutier pe Str. Ion Câmpineanu (banda I), între Aleea Kretzulescu şi Str. Ştirbei Vodă, pe sensul de mers către Str. Luterană.
Cine candidează pentru funcţiile de conducere la Congresul PSD
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, după şedinţa CExN al partidului, că toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot şi că îl va propune pe Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.
”Am propus colegilor mei să se aprobe şi candidaturile care nu îndeplineau toate condiţiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcţia de preşedinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud, şi domnul Codrin Ştefănescu, pentru funcţia de secretar general. Deci avem 24 de candidaţi aprobaţi. Toţi cei care şi-au exprimat dorinţa să candideze vor fi trecuţi pe buletinele de vot”, a declarat Liviu Dragnea după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.
Totodată, el a mai spus că după congresul extraordinar de sâmbătă îl va propune de Niculae Bădălău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, funcţie deţinută în prezent de Mihai Fifor, care candidează pentru un post de vicepreşedinte al partidului.
Dragnea a mai spus că preşedintele Comisiei de numărare a voturilor va fi senatorul Claudiu Manda, precizând că unii candidaţi au cerut să aibă observatori.
”Au solicitat şi s-a aprobat instantaneu să fie observatori din partea candidaţilor care candidează la funcţiile naţionale. Erau stabiliţi câte doi, eu am făcut propunerea să se aprobe cel puţin câte unul pe regiune, doar să fie membri de partid şi delegaţi la Congres, ca să nu vină din afara partidului", a adăugat Liviu Dragnea.
De asemenea, el a confirmat că Daniel Florea şi-a retras candidatura pentru vicepreşedinte PSD la regiunea Bucureşti - Ilfov.
Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri, la Parlament, pentru a valida lista candidaţilor care vor cere votul în congresul de sâmbătă. Procedura a fost contestată chiar şi de către unii candidaţi, pe motiv că nu permite tuturor să îşi încerce şansa pentru funcţiile de conducere.
Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu şi Viorica Dăncilă candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD la congresul extraordinar de sâmbătă.
Pentru funcţia de secretar general candidează actualul secretar general, Marian Neacşu, dar şi secretarul general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu.
Pentru posturile de vicepreşedinţi lupta va fi între:
Gabriela Firea, Robert Negoiţă şi Daniel Florea (regiunea Bucureşti-Ilfov)
Şerban Valeca, Adrian Ţuţuianu, Cătălin Rădulescu şi Carmen Dan (regiunea Muntenia)
Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)
Gabriel Zetea şi Doina Pană (regiunea Nord-Vest)
Roxana Mînzatu şi Bogdan Trif (regiunea Centru)
Marian Oprişan şi Mirela Furtună (regiunea Sud-Est)
Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu (regiunea Oltenia)
Natalia Intotero şi Mihai Fifor (regiunea Vest).
Candidaturile au fost validate în şedinţa Consiliului Executiv, de vineri. 
Mai mulţi membri PSD au constatat noua variantă prin care vicepreşedinţii vor fi aleşi câte doi pe regiune (un bărbat şi o femeie), în timp ce alţii au spus că nu este oportun acum un congres în care să fie alegeri.
“Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de ţară- în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD”, a spus Ecaterina Andronescu.
"Din punctul meu de vedere, dacă era nevoie de congres, era nevoie pentru modernizare doctrinară, poziţia noastră în UE şi proiectul de ţară. Asta propun eu la acest congres. Am câteva elemente de nemulţumire, de aceea candidez. Nu cred că proiectul de ţară poate fi făcut de mâine până poimâine. (...) Trebuie să clarificăm pentru că vin 4.000 de oameni şi din localităţile din jur şi după cum am văzut nu avem drumuri foarte bune. Ce le spunem când vin la congres? Peste o lună vă chemăm să votăm proiectul de ţară?", a afirmat Nicolae Bănicioiu.
Şi Codrin Ştefănescu a contestat regulamentul care stă la baza organizării congresului.
"Codrin Ştefănescu nu candidează împotriva candidatului lui Liviu Dragnea. Cei 4.000 de delegaţi vor decide prin vot dacă vor Nicolae Bănicioiu sau Ecaterina Andronescu preşedinte executiv, în condiţiile în care având vicepreşedinţi regionali, nu pot intra în cursă oameni precum Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae sau Adrian Dobre. Regret faptul că Olguţa Vasilescu, ce a fost târâtă cu cătuşe la mâini, nu poate candida ca vicepreşedinte al întregului partid, nu pentru o zonă. La fel Gabriela Firea, care îl bate în sondaje chiar şi pe Iohannis ", a declarat Codrin Ştefănescu.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis, joi, contestatarilor că procedura după care se vor desfăşura alegerile la congres a fost votată cu mare majoritate în şedinţa Comitetului Executiv, iar dacă sunt nemulţumiţi nu înţelege de ce aceştia candidează.
"Dacă îmi aduc aminte cred că tot dumnealor susţineau ideea de democraţie internă. Unul dintre principiile fundamentale e votul. În Comitetul Executiv s-a aprobat cu vot covârşitor aceasta metodă. În Comitetul Executiv de mâine se aprobă sau respringe orice dosar de candidatură. (...)Văd că se concrentrează pe proiectul de ţară, dar startul proiectului va fi prezentat la congres. (...) Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri de ce candidăm?", a declarat joi, Liviu Dragnea, fiind întrebat de nemulţumirile unor membri PSD.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu