>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Drepturile pentru "Biblia pierdută", cel mai vândut roman din istoria contemporană a României, achiziţionate de cel mai mare grup de editorial din lume


Drepturile pentru publicarea primului roman al autorului român Igor Bergler, "Biblia pierdută", au fost achiziţionate de cel mai mare grup de editorial din lume, gigantul Penguin-Random House.

La sfârşitul anului trecut, drepturile pentru "Biblia pierdută", primul roman al lui Igor Bergler, au fost achiziţionate de către prestigioasa editură înfiinţată de Umberto Eco, La Nave di Teseo.
"Biblia pierdută" este, în momentul de faţă, cel mai vândut roman din istoria contemporană a României (peste 130.000 de exemplare vândute în 2 ani).
Totodată, "Biblia pierdută" este prima carte din istorie, scrisă în limba română, care ajunge la edituri de asemenea calibru.Ultima ştire vine din Spania, unde editura Ediciones B, parte a celui mai mare concern editorial din lume, Penguin-Random House, a achiziţionat drepturile de traducere în limba spaniolă şi de distribuţie în următoarele ţări: Spania, Mexic, Chile, Columbia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Venezuala, Peru, Ecuador, Bolivia, Costa Rica şi Panama.
În acest moment numărul ţărilor în care va apărea romanul autorului român a ajuns la 28.
Al doilea roman al lui Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham" (apărut în toamna anului trecut), roman care nu numai că îi calcă pe urmă celui anterior, dar l-a şi depăşit, dacă luăm în considerare aceeaşi perioadă de la apariţie (65.000 de exemplare vândute în şase luni), va fi scos spre vânzare internaţională cu începere din luna mai a acestui an.
Următoarele cărţi ale lui Igor Bergler programate să apară în România sunt "6 poveşti cu draci", în această primăvara şi a treia carte din seria Charles Baker, "Minciuna lui Michelangelo", în toamna anului viitor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu