>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Florian Coldea, după 8 ore de audiere în Comisia SRI, declaraţii în care şi-a făcut bilanţul: Eu nu înţeleg această sintagmă stat paralel, dar mă pot referi doar la statul vertical


Florian Coldea, fostul adjunct al SRI, a fost audiat, timp de opt ore, în Comisia de Control, la final spunând că toate măsurile luate de el au dus la un stat sigur şi un Serviciu modern. A refuzat însă să răspundă la vreo întrebare legată de controlul asupra Justiţiei şi implicarea în dosare.

"Eu nu înţeleg această sintagmă (nr. Stat paralel), dar mă pot referi doar la statul vertical, puternic şi protectiv în slujba României şi în care s-au făcut eforturi deosebite pentru domnia legii. La acest efort au participat şi alte instituţii şi persoane, unele dintre ele, din varii motive, îl redefinesc acum. Atrag atenţia că deşi înţeleg atracţia pentru mister, poveşti cu spioni, precum şi frustrarea unora şi nevoia de a inventa vinovăţii, aceste demersuri riscuri să se transforme în vânătoare de vrăjitoare", a declarat Florian Coldea, după audierea din Comisia de Control SRI.
Coldea a făcut referire şi la protocoalele SRI cu diferite instituţii.
"Folosind aceste protocoale am contracarat riscuri la adresa României, mai concret, ne-am realizat misiunile Serviciului, trecând neafectat de un fenomen terorist cu valenţe globale, să gestionăm fenomentele de contra-spionaj, în condiţiile în care alte ţări au fost serios afectate. S-a discutat despre ample transformări parcurse de instituţie în perioada mandatului meu, care într-o perioadă dificilă, împreună cu profesioniştii din instituţie a făcut o instituţie modernă, undamnetală a statului româ. Siguranţa României, aşa cum o resimt cetăţenii nu este un dat, e rezultatul unor sacrificii individuale şi personale", a mai spus Coldea.
Florian Coldea a refuzat însă să răspundă întrebărilor presei şi a anunţat doar că va reveni la comisie dacă este necesar, după ce vor mai avea loc audieri.
Florian Coldea nu a dat însă explicaţii despre acuzaţiile privind implicarea în dosarele penale, controlul asupra presei, acoperiţii din Justiţie şi media, relaţiile pe care le are sau le-a avut cu diferiţi politicieni sau acapararea unor instituţii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu