>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ghiţă, un nou episod: Zece oameni din Bucureşti ştiau că vor apărea pozele cu Udrea şi Bica de la Paris/ Serviciile au făcut ce a fost omeneşte posibil să nu fie arestat fratele lui Traian Băsescu


Sebastian Ghiţă a precizat, într-un interviu, că zece oameni din Bucureşti ştiau că vor apărea pozele cu Elena Udrea şi Alina Bica din Franţa, fostul deputat precizând că nu el a făcut site-ul pe care au apărut fotografiile, dar că ştia de existenţa acestuia.

"Cineva care a avut un interes să influenţeze rezultatul din alegerile prezidenţiale, adică s-o pună pe Elena Udrea în urma Monicăi Macovei. (..) Nici Udrea şi Bica nu erau uşi de biserică. Şi sunt convins că Coldea i-a spus preşedintelui cu mult timp înaine: „Nu cu Bica, nu e bine. Nu e în regulă, domnule preşedinte”. Acea instituţie, DIICOT, va porni pe un drum mafiotic. Băsescu nu asculta de serviciu, asculta mai mult de Udrea. Şi dacă Coldea i-a pus preşedintelui în faţă un raport, cu opera, viaţa şi activitatea Bica - Udrea, cred că Băsescu a zis: „Da, dă-ne Coldeo poze. Fugiţi cu raportul ăsta de aici”. Coldea i-a zis: „Bine, vă facem un raport cu ce crede serviciul despre Bica şi pozele de la Paris”. Şi dacă i-au scris acolo hoţii, arabi, furturi, TVA-uri, te mir ce minuni, Băsescu mai, mai că nu a făcut infarct",a declarat Sebastian Ghiţă, într-un interviu difuzat de Evenimentul Zilei.
Solicitat să comenteze dacă, după părerea sa, Traian Băsescu i-a spus Elenei Udrea ce conţinea raportul SRI privind aceste poze, fostul parlamentar a declarat că e foarte posibil.
"Se poate, păreau că schimbă destul de multe informaţii. Se poate să-i fi spus, dar era irelevant. Cert e că au uitat de poze după ce au citit raportul (...) "E greu să te fereşti de SRI, să nu ştie SRI-ul ceva. Doar Bica şi cu Udrea erau naive. Udrea credea că dacă o pune pe Alina Bica şefă la DIICOT şi-a luat o procuratură pe persoană fizică şi fac arestări, vând dosare, iau dosare, pun dosare. Totuşi, într-un stat serios nu poţi lăsa pe cineva să tranzacţioneze dosare", a spus Ghiţă.Fostul deputat a mai spus că scopul urmărit prin publicarea respectivelor poze era ca Elena Udrea să fie împiedicată să ajungă preşedinte, pentru că ar fi urmărit să-l desemneze pe Traian Băsescu premier. Totodată, Sebastian Ghiţă a mai spus că operaţiunea publicării respectivelor fotografii a aparţinut unor angajaţi din serviciile de informaţii, suspectându-l pe Florian Coldea.
"Erau mai multe persoane din Bucureşti care ştiau că o să apară poze cu Bica şi Udrea pe un site. Ştiau 10 inşi din Bucureşti. N-a ştiut nimeni că o să dispară, dar după ce şi-a luat fiecare pozele... site-ul ăsta a dispărut şi nici nu l-a mai găsit nimeni", a concluzionat fostul deputat.
Ghiţă, despre fratele lui T.Băsescu: Serviciile au făcut ce a fost omeneşte posibil să nu fie arestat
Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul preşedinte Traian Băsescu ştia de acţiunile fratelui său, iar serviciile au făcut ce a fost omeneşte posibil să nu fie arestat Mircea Băsescu.

"Să ştiţi că serviciile în general, SRI, SIE, oamenii de acolo, chiar şi Coldea, Maior, Hellvig îşi respectă preşedintele.(...) Vă daţi seama ce eforturi au făcut să ţină un preşedinte cât mai mult, al cărui frate era amestecat cu ţigani, cu fuste, cu zlătari. (...) Ştiţi că fiind într-o comisie, subiectul s-a discutat în comisie în nenumărate rânduri. Şi verbal, şi în scris, şi cu sesizări. Şi Maior, şi Coldea i-au spus: „Domnule preşedinte, vorbiţi cu fratele să termine cu izmenele cu Bercea Mondialu şi cu ăia de la Craiova şi cu cine mai sunt ei”. I-au zis o dată, i-au zis de două ori şi, până la urmă, ori Băsescu nu a mai avut putere asupra fratelui, ori i-a permis acest joc, ori frate-su minţea ţiganii şi îi mai jumulea de nişte bani. N-a fost în regulă ce s-a întâmplat. Adică acolo, vinovatul este Traian Băsescu că şi-a lăsat fratele în jurul acelor oameni", a declarat Sebastian Ghiţă, pentru Evenimentul Zilei.
Fostul parlamentar susţine că Traian Băsescu era cel care putea să oprească situaţia.
"Am certitudinea şi am spus-o şi atunci că, în cazul Băsescu – fratele lui, Coldea, serviciile au făcut tot ce a fost omeneşte posibil să nu ajungem o ţară, în care este arestat fratele preşedintelui că ia bani pentru măscării în justiţie. Şi cred că nu ar fi trebuit să se ajungă în situaţia asta. Şi cred că cel care ar fi trebuit să oprească această chestiune era Băsescu. Sunt convins că-i pare şi dânsului rău, vă daţi seama", a mai spus Ghiţă.
Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie 2016, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel.
Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat în septembrie 2017.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu