>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

INUNDAŢII în zeci de localităţi. Cele mai mari pagube se înregistrează în Teleorman


Inundaţii s-au produs, în ultimele 24 de ore, în 33 de localităţi din zece judeţe, fiind afectate sute de curţi şi fântâni, precum şi zeci de case şi anexe. Cele mai mari pagube se înregistrează în Teleorman, unde cinci persoane au fost evacuate.

IGSU informează că, în contextul încălzirii vremii, care a condus la topirea stratului de zăpadă şi creşterea nivelului pânzei freatice, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat efecte în 33 de localităţi din judeţele Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Giurgiu, Dâmboviţa, Olt, Arad şi Vâlcea, fiind afectate 31 case, 209 curţi, 95 anexe gospodăreşti, 689 fântâni, un pod, 31 podeţe, 714 ha teren arabil, 388 ha teren păşune şi 563,5 ha pădure.
Cinci persoane din judeţul Teleorman au fost evacuate preventiv la rude, iar 30 de animale au fost adăpostite din calea apelor.
De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, două drumuri naţionale, şapte drumuri judeţene şi şase drumuri comunale au fost restricţionate traficului rutier, însă pompierii militari acţionează pentru remedierea situaţiei.
”Conform datelor primite în cursul acestei dimineţi, se înregistrează situaţii de urgenţă la nivelul a 23 localităţi din 7 judeţe (GR, TR, Dj, CL, DB, OT şi AR). Pompierii militari intervin la această oră în sprijinul cetăţenilor şi administraţiei publice locale, pentru evacuarea apei infiltrată în gospodării, decolmatarea fântânilor, supraînălţarea indiguirilor de protecţie şi înlăturarea urmărilor inundaţiilor. Cele mai semnificative efective rămân pe raza judeţului Teleorman, în comuna Drăgăneşti Vlasca, dar şi punctual în alte localităţi, unde se acţionează neîncetat cu motopompe de diferite capacităţi şi autospeciale de intervenţie pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate”, arată IGSU.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu