>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Japonia EXCLUDE varianta unui acord comercial bilateral cu SUA

Vicepremierul japonez Taro Aso a exclus, joi, varianta iniţierii unor negocieri pentru un acord comercial bilateral cu Statele Unite, subliniind că o astfel de înţelegere nu ar fi în beneficiul ţării sale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Când două ţări negociază, ţara cea mai puternică devine şi mai puternică ... şi această situaţie ar crea o problemă inutilă pentru Japonia. Am spus tot timpul că vrem să evităm negocierile comerciale bilaterale cu Statele Unite", a spus Aso, care ocupă şi funcţia de ministru de Finanţe.
Vicepremierul japonez, care conduce o delegaţie pentru dialog bilateral cu Statele Unite în chestiuni economice generale, a mai precizat că Japonia nu ar trebui să se implice în negocieri privind un acord de liber schimb doar pentru a evita noile taxe impuse de administraţia Donald Trump pentru importurile de oţel şi aluminiu.
"Japonia exportă numai produse speciale din oţel, pentru care are o cotă de piaţă remarcabilă, iar companiile din SUA nu pot produce aşa ceva. Dacă SUA doresc aceste produse, trebuie să le cumpere din Japonia. Aşa că vor fi companiile americane cele care vor suferi", a mai spus Aso.
Declaraţiile lui Taro Aso vin la o zi după ce SUA şi Coreea de Sud au ajuns la un acord de principiu pentru încheierea unui nou tratat comercial, care prevede concesii din partea sud-coreenilor pentru industria auto şi companiile farmaceutice din Statele Unite.
Temerile privind un război comercial global au izbucnit în această lună, după ce preşedintele SUA a impus taxe mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu