>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MÂINE, PREMIEREA CÂŞTIGĂTORILOR SALONULUI DE PICTURĂ “ARTE MICI – 2018“

Sâmbătă, 24 martie 2018, are loc ceremonia de premiere a câștigătorilor Salonului de Pictură ARTE MICI, care se desfășoară atât în municipiul Motru, judeţul Gorj, România, cât şi în oraşul Perth din Australia.Festivitatea de premiere de la Motru se desfășoară la Catedrala din localitate, începând cu ora 12:00, după ceremonie având loc, la Casa de Cultură din Motru, vernisajul expoziției lucrărilor înscrise în competiție. Sunt așteptați la festivitatea de la Motru câștigătorii din Republica Moldova, dar și din alte zone. Salonul de Pictură “ARTE MICI”, spre deosebire de alte manifestări de artă, este un eveniment important, care și-a făcut loc în agenda culturală internațională, devenind o mișcare artistică a românilor de pretutindeni. Peste o sută de premii se vor acorda la ediția din acest an. În competiţie s-au înscris 476 artiști din Australia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Austria, SUA şi România cu peste 800 de lucrări de pictură. La categoria 3-6 ani sunt înscriși 60 concurenţi – 101 lucrări; la 7-10 ani: 242 concurenţi 426 lucrări; la 11-15 ani: 174 concurenţi 283 lucrări.Cât privește zonele din care provin concurenții, s-a constatat că 11 sunt din Australia, unul din Austria, unul din Portugalia, 93 din Moldova 93, din România sunt 359 concurenți, (247 fiind din Gorj); doi din Serbia, 9 din Spania și 2 din SUA. Câştigătorii ediţiei din  acest an au fost publicaţi, deja, în ediţiilr trecute ale  ziarului Universul Olteniei, pe care vă  recomandăm să le  răsfoiţi on-line la  adresa:www.universulolteniei.ro 
În anul 2018 juriul a fost alcătuit din: Michael Lassel (Fürth, Germania), Nicolae Maniu (Paris, Franţa), Mihail Diaconescu (Bucuresti, Romania), Ioan Traian Mârza (Alba-Iulia, România), Dan Neamu (Craiova, România), Alexandra Maciac (Veneţia, Italia), Ioan Oniciuc (Madrid, Spania), Sorin Creţu (Montreal, Canada) şi Florin Preda-Dochinoiu (Motru, România).
Ceremonia de premiere va avea loc, concomitent, mâine , atât în municipiul Motru, judeţul Gorj, România, cât şi Perth din Australia. Se vor acorda câte trei premii pentru fiecare categorie de vârstă, alte premii speciale, “ORDINUL ARTE MICI” şi “MARELE PREMIU ARTE MICI”. Organizatorilor li s-au alăturat, ca parteneri ai Salonului de Pictură ARTE MICI ediția 2018: SC AD MUTRIUM 92 SRL, SC MANINTER CAR SRL Motru “SC ENIASAN SRL Motru, Emytrans PtyLtd, din Australia şi Ct63hydraulics, din Australia, IPA-Regiunea 1 Gorj, Poliţia municipiului Motru, Postul de poliţie Slivileşti Parohia Motru II, S.C. ANBITAS COMPROD SRL. Motru, SC DALIPRINT SRL-D Motru, cotidianul “GORJEANUL”, cotidianul “GAZETA DE SUD”, săptămânalul “OBIECTIV MEHEDINŢEAN”, săptămânalul “UNIVERSUL”, publicaţia “GAZETA DE MÂINE”, publicaţia “UNIVERSUL OLTENIEI”, Vasile Dudescu, Niki Claudiu Roşulescu, Teodor Dădălău şi poetul Nicolae Dragoş. Premiile neridicate la festivitatea de premiere din data de 24 martie 2018, sau în termen de trei luni, se reportează pentru ediţiile viitoare. 
                                                                                                 B.Marius

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu