>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Manelistul Leo de la Strehaia scapă de arest, după ce s-ar fi împăcat cu victima înşelăciunii. Cât valora statueta "din timpurile lui Mihail Viteazu" pentru care solistul a cerut 7.500 euro


Magistraţii Judecătoriei Strehaia au decis, marţi, că manelistul Leo de la Strehaia, reţinut pentru înşelăciune calificată, nu trebuie arestat preventiv şi au decis să îl plaseze sub control judiciar, după ce s-a împăcat cu victima înşelăciunii. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Strehaia au decis, marţi, ca Leo de la Strehaia să fie cercetat sub control judiciar. Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Leo de la Strehaia s-ar fi împăcat cu românul stabilit în SUA, căruia i-ar fi oferit spre vânzare, cu 7.500 de euro, o statuie presupusă a fi din aur şi despre care ar fi spus că a fost dăruită de Mihai Viteazu strămoşilor săi.

”Legea permite împăcarea în caz de înşelăciune. A rămas că în două-trei zile vor face un contract de mediere. Persoana vătămată a comunicat că intenţionează să facă un acord de mediere, pentru împăcare. Leo de la Strehaia nu recunoaşte faptele, deşi sunt o grămadă de probe”, au precizat surse judiciare.Cântăreţul de manele este suspectat că ar fi mers la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Metale din Bucureşti după ce ar fi înlocuit probele, prezentându-se cu un praf de aur pur din care a rezultat că statuia este în procent de peste 80 % din aur. Cumpărătorul din Bucureşti ar fi descoperit că a fost înşelat atunci când a încercat să treacă graniţa cu statueta.
Acesta ar fi mers la Ministerul Culturii pentru a obţine un certificat de export, prin care se asigura că nu este un obiect de patrimoniu.
Astfel, acesta ar fi fost anunţat că obiectul pe care a plătit 7.500 de euro este din bronz şi are o valoare de aproximativ 500 de euro.
Sursele judiciare au mai precizat că Leo de la Strehaia l-ar fi anunţat pe bărbatul păgubit că statueta ar fi fost dăruită de Mihai Viteazu strămoşilor lui pentru anumite servicii aduse de ţigani.

Leo de la Strehaia a fost escortat, luni, de poliţiştii din Arad, unde a fost prins, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, iar după audieri s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu