>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Nicolas Sarkozy a fost REŢINUT în legătură cu finanţarea campaniei sale prezidenţiale din 2007


Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost reţinut, marţi, în legătură cu presupuse ilegalităţi în ceea ce priveşte finanţarea campaniei sale prezidenţiale din anul 2007, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Sarkozy este la un sediu al poliţiei judiciare, în Nanterre, potrivit cotidianului Le Monde şi site-ului de ştiri Mediapart.
Le Monde informează că fostul preşedinte ar putea fi reţinut până la 48 de ore pentru audieri.
Sarkozy este vizat încă din aprilie 2013 de o anchetă cu privire la acuzaţii referitoare la o finanţare din Libia, din partea fostului dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale pentru scrutinul prezidenţial din 2007, în urma căruia a devenit preşedinte.Audierea are loc la câteva săptămâni după ce un fost apropiat al lui Nicolas Sarkozy, Alexandre Djouhri, a fost arestat la Londra în cadrul anchetei, acesta fiind ulterior eliberat pe cauţiune, informează site-ul postului France 24.
În 2012, site-ul de ştiri francez Mediapart a publicat un document semnat de un fost demnitar libian care afirmă că regimul lui Muammar Kadhafi a acceptat în 2006 să finanţeze cu mai multe de milioane de euro campania prezidenţială a lui Nicolas Sarkozy.
În noiembrie 2016, Ziad Takieddine, un om de afaceri franco-libian, a declarat că a intermediat transferul a cinci milioane de euro din Libia către Sarkozy şi Claude Guéant, fostul şef de cabinet şi director de campanie al preşedintelui francez.
Sarkozy, care a fost preşedinte al Franţei între 2007 şi 2012, a negat în mod constant acuzaţiile, pe care le-a catalogat drept "groteşti".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu