>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

O recunosc chiar liderii social-democraţi  zonali, aleşi sâmbătă la Congresul  Extraordinar. Unul dintre ei  este vicepremierul Paul Stănescu, liderul PSD Olt, care a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat pentru Regiunea Sud-Vest. 

Pentru aceeași zonă vicepreședinte a fost aleasă și Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. De asemenea, noul președinte executiv al partidului este Viorica Dăncilă. „Extrem de important este să îndreptăm lucrurile în această ţară. Drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor, indiferent de locul în care se află în această ţară, trebuie respectate la acelaşi nivel, indiferent că se află în comunităţi mai îndepărtate sau în Capitală. La început, aşa cum ştiţi, a fost vorba de redeschiderea unui dosar în justiţie. Am aşteptat să am un verdict în acest sens. Am spus că dacă se va redeschide acest dosar şi voi avea calitatea de inculpat, mă voi retrage din cabinetul doamnei premier Viorica Dăncilă. Nu voiam să aduc o pată acestui cabinet şi mă ducea gândul şi mai departe, să nu mai candidez la nicio funcţie de conducere a Partidului Social Democrat. Dar, stând de vorbă cu colegii mei din PSD Olt, cu preşedintele executiv Marius Oprescu, dar şi cu celelalte organizaţii, anume Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Gorj, m-au convins să candidez la o funcţie de vicepreşedinte pe regiunea noastră Sud-Vest Oltenia”, a spus liderul PSD Olt. ”Din păcate, este o regiune unde, din punct de vedere al dezvoltării economice şi mai ales al infrastructurii, nu stăm foarte bine. Noi şi o zonă din Moldova suntem cel mai deficitari din Uniunea Europeană, în ceea ce înseamnă traiul cetăţenilor. Asta mă obligă ca împreună cu colegii mei să facem lucruri bune pentru locuitorii din regiunea noastră, nu doar din ţară. Partidului Social Democrat este un partid în care democraţia este la cote înalte”, a mai spus Paul Stănescu. Iată noua conducere a PSD: Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al Partidului Social Democrat;  Marian Neacşu, secretar general al PSD.
* Regiunea Nord-Est: Doina Fedorovici (PSD Botoşani) şi Gabriel Vlase (PSD Bacău);

*Regiunea Sud-Est: Mirela Furtună (PSD Tulcea) şi Marian Oprişan (PSD Vrancea)
* Regiunea Sud: Carmen Dan  (PSD Teleorman), Adrian Țuțuianu (PSD Dâmbovița)
* Regiunea Sud-Vest: Lia Olguţa Vasilescu (PSD Dolj) şi Paul Stănescu (PSD Olt)
* Regiunea Vest: Natalia Intotero (PSD Hunedoara) şi Mihai Fifor (PSD Arad)
* Regiunea Nord-Vest: Doina Pană (PSD Bistriţa-Năsăud) şi Gabriel Zetea (PSD Maramureş)
* Regiunea Centru: Roxana Mînzatu (PSD Braşov) şi Bogdan Trif (PSD Sibiu)
* Regiunea Bucureşti – Ilfov: Gabriela Firea şi Robert Negoiţă – PSD Sector 3. 
Despre cei susţinuţi şi aleşi de către delegaţii gorjeni pentru funcţiile de lideri regionali, cât şi despre noua configuraţie a conducerii cetrale executive  a Partidului Social Democrat, ni se par interesante declaraţiile deputatului Mihai Weber:  Astăzi am participat la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat unde, alături de colegii din Gorj şi din celelalte judeţe, am votat pentru unitatea şi stabilitatea partidului. Mă bucur că am putut participa la acest eveniment important din viaţa Partidului Social Democrat ! În calitate de membru al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, consider că este firească sprijinirea capitalului autohton, după ce Parlamentul a decis alocarea a 2% pentru Apărare. Așa cum a spus și președintele Liviu Dragnea: " PSD nu dorește ca aceşti 2% să plece din România. Cred că trebuie ca echipamentele militare să se producă în România, fiind vorba despre miliarde de euro. Vom întări parteneriatul strategic cu SUA, dezvoltând puternic şi componenta economică. De asemenea, vrem să întărim parteneriatul în domeniul economic cu Germania, Franţa şi Marea Britanie".Trebuie să amintesc și de cele 100 de măsuri, importante pentru români, propuse de Viorica Dăncilă, ce vor fi aplicate în acest an. Şi senatorul  Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj a declarat, imediat după votul din sală : PSD a arătat, astăzi, din nou că este cel mai puternic şi cel  mai serios partid din România care, alături de ALDE, va continua să aplice măsurile din Programul de Guvernare cu care a câştigat ultimele alegeri. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a reuşit să sisteze exodul medicilor în străinătate, să crească salariile şi încet, încet, va reuşi să crească pensiile minime încasate de o parte a românilor. În continuare, cu Liviu Dragnea preşedinte şi Viorica Dăncilă, preşedinte executiv, PSD va arăta că nu este doar partidul medicilor, funcţionarilor şi pensionarilor, ci partidul tuturor categoriilor socio-profesionale, al tuturor românilor. Actualul PSD va transforma în realitate angajamentele electorale din iunie şi decembrie 2016, iar Congresul Extraordinar de astăzi reprezintă temelia deciziilor care ne va asigura recâştigarea viitoarelor alegeri, pentru continuarea guvernării. Rămânem cea mai puternică echipă din România! consideră liderul social-democraţilor gorjeni.
 
                                                                            Marius BECHERETE

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu