>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

PG se apără în scandalul privind prescripţia răspPG se apără în scandalul privind prescripţia răspunderii penale pentru persoanele condamnate în DOSARUL privind furtul tezaurelor dacice: Au fost obligaţi la plata de despăgubiri


Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în dosarul privind furtul tezaurelor dacice, condamnarea a patru inculpaţi, încetarea procesului pentru alţi patru ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale şi achitarea a doi inculpaţi, dar şi plata de despăgubiri, potrivit PG.

"Instanţa de fond s-a pronunţat pe data de 10 august 2015, dispunând condamnarea a nouă inculpaţi la pedeapse cu închisoare între 2 şi 6 ani ani, un singur inculpat fiind achitat. Instanţa de apel a decis, pe data de 23 martie 2018, condamnarea a patru inculpaţi, încetarea procesului penal pentru alţi patru inculpaţi, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale şi achitarea a doi inculpaţi. După cum se poate observa din succesiunea expusă anterior, afirmaţiile apărute în unele publicaţii, potrivit cărora «Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat definitiv pe traficanţii de aur dacic» este neconformă cu realitatea şi este de natură a dezinforma opinia publică. Aceasta cu atât mai mult cu cât, în cuprinsul relatărilor media, nu se spune nimic despre modul de soluţionare de către instanţă a laturii civile, în sensul că inclusiv inculpaţii pentru care s-a dispus încetarea procesului penal au fost obligaţi la plata de despăgubiri către Statul Român prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public, postat pe pagina de Facebook.
Astfel, în acest dosar, instanţa a decis obligarea inculpaţilor la plata a 886.440 de euro şi 102.023 dolari, precum şi confiscarea unui autoturism, potrivit sursei citate.

Potrivit Ministerului Public, în total, în cele cinci dosare privind furtul tezaurului dacic, au fost trimişi în judecată 34 de inculpaţi, dintre care, până la această dată, 24 au fost condamnaţi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu