>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Procurorul general Augustin Lazăr prezintă raportul de activitate al Ministerului Public. Tudorel Toader nu şi-a confirmat participarea


Procurorul general Augustin Lazăr va prezenta miercuri, de la ora 11:00, la Cercul Militar din Capitală, raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2017. La eveniment şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a confirmat că va veni la prezentarea bilanţului Ministerului Public. Toader nu a participat nici la şedinţa de bilanţ prezentată de DNA.
Preşedintele Preşedintele Klaus Iohannis a felicitat DNA pentru rezultatele de anul trecut şi a declarat că evaluarea făcută de Tudorel Toader activităţii DNA este subiectivă, tentenţioasă şi partizană, menţionând că eficienţa instituţiei este departe de a putea fi contestată.
"Cifrele nu mint, sunt obiective. În 2017 au fost soluţionate peste 3800 dosare, cu 16,5 % mai multe decât în 2016, şi trimişi în judecată aproape o mie de incuplaţi. Pe baza rechizitoriilor DNA, anul trecut, instanţele de judecată au condamnat definitiv 713 inculpaţi, ponderea achitărilor fiind de 12%, din care o pătrime ca efect a deciziei CCR prin care abuzul în serviciului a fost limitat doar la încălcarea legii nu şi a HG sau alte acte normative. Toate demonstrează că DNA este o instituţie care funcţionează eficient şi se află deja de ani buni în prima linie a luptei anticorupţie, contrar unei evaluări subiective, tendenţioase şi partizane prezentată opiniei publice de cineva săptămâna trecută. Eficienţa DNA este departe de a putea fi contestată", a spus Klaus Iohannis, la prezentarea raportului de activitate al DNA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu