>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tokes: Restructurarea artificială a Transilvaniei, similară cu planul lui Ceauşescu de sistematizare


Preşedintele CNMT, eurodeputatul Tokes Laszlo, consideră că restructurarea artificială a Transilvaniei ar fi similară cu planul de sistematizare al lui Ceauşescu care ar fi distrus întreaga ţară, susţinând autonomia pe mai multe niveluri a maghiarilor din Transilvania, transmite corespondentul MEDIA

Tokes Laszlo a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că s-au făcut paşi importanţi în acest an privind autonomia, toate partidele maghiare din România, organizaţiile civice şi bisericile istorice din Transilvania susţinând autodeterminarea maghiarimii.
„Continuăm politica de autodeterminare în Transilvania, respingând acuzaţia de separatism accentuată faţă de noi. Comemorarea de sâmbătă de la Târgu Mureş a fost şi un fel de protest faţă de proiectul de regionalizare artificială a României, ar fi catastrofă restructurarea Transilvaniei în mod artificial şi ar fi similară cu planul de sistematizare al lui Ceauşescu, care ar fi distrus Transilvania şi întreaga ţară. Am dorit să susţinem autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia pe mai multe niveluri a maghiarilor din Transilvania. S-au făcut paşi importanţi privind autonomia în acest an, toate partidele maghiare din România şi organizaţiile civice susţin autodeterminarea maghiarimii, fiind sprijinite şi de bisericile istorice din Transilvania”, a spus Tokes.
Acesta a precizat că CNS, CNMT şi PPMT doresc o autonomie completă pentru comunitatea maghiară dn Transilvania şi ca UDMR să susţină şi practic, nu doar declarativ, autonomia în Parlament.„Dorim ca UDMR să susţină proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc depus anul trecut”, a mai spus Tokes Laszlo.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu