>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul american al Veteranilor. Medicul personal al preşedintelui, nominalizat pentru funcţie

Preşedintele american Donald Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul SUA pentru Veterani, în locul acestuia nominalizându-l pe amiralul Ronny Jackson, medicul personal al liderului de la Casa Albă, informează site-ul postului France 24.

Shulkin se alătură astfel unei lungi liste de oficiali de rang înalt care au demisionat sau au fost demişi de la învestirea în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump, în ianuarie 2017.
Robert Wilkie, subsecretar pentru Apărare, va asigura interimatul la Departamentul pentru Veterani, au declarat oficiali de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului.
Shulkin a devenit ţinta criticilor după ce un raport al inspectorului general al Departamentului pentru Veterani a indicat că oficialul a acceptat în mod inadecvat bilete la turneul de tenis de la Wimbledon şi şeful de cabinet al secretarului se face vinovat de falsuri pentru a face posibil ca soţia lui Shulkin să călătorească pe cheltuiala statului american.Amiralul Jackson ocupă funcţia de medic al preşedintelui încă din timpul lui George W. Bush.
Trump a declarat că apreciază activitatea lui Shulkin.
Departamentul pentru Veterani supervizează alocarea beneficiilor şi oferă servicii de sănătate pentru cei aproximativ 20 de milioane de veterani militari americani.
În puţin peste un an de mandat, preşedintele Trump a demis sau acceptat demisia unui număr semnificativ de oficiali, printre care Rex Tillerson, secretar de Stat; James Comey, director FBI; Andrew McCabe, adjunctul şefului FBI; Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru Strategii politice; H.R. McMaster şi Michael Flynn, consilieri prezidenţiali pentru Siguranţă Naţională; Reince Priebus, şef de cabinet la Casa Albă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu