>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vâlcea: A reizbucnit incendiul de la groapa de gunoi din Măldăreşti


Un incendiu a izbucnit din nou, duminică după-amiază, la depozitul neconform de gunoi din localitatea Măldăreşti, judeţul Vâlcea, unde în vara anului trecut focul a ars pentru mai bine de o lună, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat că focul se manifestă la adâncime, cauza izbucnirii incendiului fiind autoaprinderea.
”Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» al judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la depozitul neconform în localitatea Măldăreşti. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este autoaprinderea”, a afirmat reprezentantul ISU Vâlcea.
El a adăugat că au fost trimise două autospeciale care nu putut interveni din cauza terenului moale.”La această oră se intervine cu ajutorul motopompelor alimentate din râul Cornăţel. Din cauza impractibilităţii terenului nu se poate interveni cu autospecialele. Au lost dislocate, pentru a facilita stingerea incendiului, circa 15 metri cubi de deşeuri cu ajutorul utilajului Primăriei Măldareşti. Se va interveni până la lichidare”, a spus Popescu.
La finele lunii august 2017, un dosar de cercetare penală a fost deschis de procurorii din Vâlcea pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului izbucnit la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu a putut fi stins mai bine de o lună.
Ulterior, directorul firmei care deţine depozitul de gunoi din localitatea Măldăreşti a fost pus sub control judiciar, în urma unor percheziţii desfăşurate la sediul firmei şi la locuinţa acestuia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu