>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

VIDEO-FOTO: CRIMĂ ÎMPOTRIVA MEDIULUI! ZECI DE TONE DE REZIDUURI PETROLIERE ALE OMV, DEVERSATE ÎNTR-O PĂDURE DIN GORJ !


În această dimineaţă, unul dintre redactorii noştri aflat în teren în zona Dealului Logreşti din judeţul Gorj a surprins angajații OMV care transportă rezidurile petroliere de la o stație a OMV ce are în componență o serie de puțuri petroliere, situată pe Dealul Logrești, deversându-le, pur şi simplu, în pădure.
Profitând de vremea nefavorabilă, cu lapoviţă şi ninsoare din zona amintită, crezând că nu-i vede nimeni, în loc să ducă rezidurile la stația de colectare situată în localitatea Hurezani, județul Gorj, salariaţii respective societăâi petroliere au deversat zeci de tone de reziduri pe drumul de legătură, proaspăt asfaltat între localitățile Hurezani și Stejari. 
După cum reiese din imaginile transmise de la fața locului, şi postate pe Facebook, rezidurile se scurg în pădurea din apropiere și de acolo se infiltrează în pânza freatică, iar de acolo ajung în puțurile de apă potabilă ale oamenilor ce locuiesc în satul Busuioci, situat la câțiva metri de pădurea de molid în care se scurg rezidurile, punând în pericol viata acestora și a animalelor. Facem precizarea că în zona afectată este un miros înțepător care, pe perioada când au fost luate luat imaginile a produs amețeli cu durere de cap reporterului nostru, prezent la faţa locului! Tocmai de acea, noi am tras  semnalul de alarmă, urmând ca organismele de mediu, Garda de Mediu, Agenţia de Mediu Gorj, celelalte organe de control cu atribuţii în domeniu să ia măsuri urgent pentru preîntâmpinarea unui dezastru ecologic!
Text şi  imagini video: Ionel CILICA DIACONU

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu