>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Toader, despre scrisoarea lui Dăncilă privind posibile ingerinţe ale Comisiei Europene în justiţie: Voi răspunde astăzi


Ministerul Justiţiei a declarat, marţi, că va răspunde în cursul zilei scrisorii premierului cu privire la documente care ar fi fost transmise de Comisia Europeană în perioada 2012-2018 prin care cereau situaţii şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.
"Am primit scrisoarea respectivă. Cu siguranţă voi da răspunul în cursul zilei de astăzi. Acum plec la CSAT. Am lăsat o echipă care să verifice corect, riguros dacă există astfel de solicitări. Când vin de la Cotroceni, vom avea răspunsul, îl vom verifica şi-l transmitem doamnei premier", a declarat Tudorel Toader.
Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, luni seara, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să îi comunice ”cu celeritate” dacă în perioada 2012-2018 Comisia Europeană a mai transmis documente prin care cereau situaţii şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt.
Reprezentanţa Comisiei Europene a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conţinea şi o listă de persoane cu probleme penale.„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea <din surse neoficiale>”, potrivit răspunsului Reprezentanţei Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.
Este vorba despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3.
Unul dintre puncte prevede descrierea situaţei si stabilirea paşilor de urmaţi în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date şi nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu