>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru conducerea PSD | Ecaterina Andronescu: Nu trebuia să facem alegeri/ Codrin Ştefănescu: Candidez pentru secretar general în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală


Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile. Astăzi este ultima zi în care liderii PSD îşi pot depune candidatura pentru o funcţie de conducere în partid. Termenul expiră joi, la ora 16:00.
"Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului", a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.
Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri.
“Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de ţară- în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD”.
Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD Bucureşti-Ilfov de a o susţine pe Viorica Dăncilă pentru aceeaşi funcţie, de preşedinte executiv, Andronescu a spus: "orice om are dreptul să îşi poată depune candidatura”, completând că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.
Codrin Ştefănescu: Candidez pentru secretar general în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală
Codrin Ştefănescu a anunţat joi că va candida pentru funcţia de secretar general al PSD, în condiţiile în care nu ştie dacă va putea intra în Sala Palatului, acolo unde va avea loc Congresul PSD, din cauza regulamentului, pe care îl contestă.
"Îmi depun candidatura pentru funcţia de secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală", a declarat Codrin Ştefănescu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu