>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Anchetă după accidentul de rafting din Defileul Jiului, în urma căruia un bărbat a murit.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, că va declanşa o anchetă în cazul morţii bărbatului care a căzut dintr-o barcă, în râul Jiu, când făcea rafting. Şeful Ambulanţei Gorj spune că salvarea a fost trimisă de la Târgu-Jiu, deşi Petroşaniul e mai aproape, deoarece în caz contrar s-ar fi pierdut timp.


Deşi accidentul a avut loc la 14 kilometri de Petroşani, ambulanţa a fost trimisă de la Târgu-Jiu, de la o distanţă de peste 30 de kilometri.
Secretarul de stat al MAI Raed Arafat a declarat, că o anchetă a fost declanşată în cazul accidentului de rafting.
Întrebat dacă faptul că nu a fost trimisă o ambulanţă din cea mai apropiată localitate reprezintă un motiv pentru care vrea anchetă, Arafat a răspuns: ”Da, este unul dintre elemente”.
În rest, secretarul de stat a refuzat să spună de ce vrea anchetă în acest caz, motivând că nu vrea să facă speculaţii.
Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Gorj şi salvamontiştii au declarat, că persoana care a anunţat evenimentul la 112 nu a explicat corect locaţia.
Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, a spus că salvamontiştii au găsit deja ambulanţa la locul accidentului, însă au fost solicitaţi mai târziu, deoarece informaţia iniţială arăta că nu este nevoie de recuperarea victimei, întrucât este lângă şosea, unde putea ajunge ambulanţa.
Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi, a declarat, că apelul a fost primit la ora 13.26, iar ambulanţa a plecat de la Târgu-Jiu la 13.27 şi a ajuns la 14.15. Când Ambulanţa a ajuns la locul accidentului, nu a putut interveni, pentru că victima era pe partea cealaltă a râului, motiv pentru care s-a apelat la pompieri.
”Nu aveam posibilitatea să ajungem acolo, am cerut ajutorul pompierilor şi al salvamontiştilor, dumnealor au dotarea necesară. Şi apelul pe 112 când a fost făcut s-a specificat că victima este pe malul Jiului, pe partea cu drumul, deci a fost o inducere în eroare. Dacă se spunea corect, pompierii ar fi ajuns în acelaşi timp cu ambulanţa”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.
Potrivit acestuia, a fost trimisă ambulanţa de la Târgu-Jiu pentru că exista riscul ca Hunedoara să nu aibă ambulanţă cu medic şi s-ar fi pierdut timp.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat, pentru Universul, că la dispeceratul din judeţul Hunedoara nu a fost redirecţionat niciun apel pentru salvarea victimei.
Accidentul a avut loc sâmbătă, în Defileul Jiului, în zona Lainici, unde un bărbat de 42 de ani, din Bucureşti, a căzut dintr-o barcă, în râul Jiu, în timp ce făcea rafting cu alte 17 persoane.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.                                     Ionel CILICA-DEACONU                                                                                              Foto: Mediafax

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu