>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

ANI: 11 aleşi locali, în incompatibilitate sau conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă şi fals în declaraţii în cazul a 11 foşti şi actuali aleşi locali, potrivit instituţiei.

Potrivit inspectorilor, Vasile Costea, primar al comunei Coteana din judeţul Olt, s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ în perioada în care era viceprimar pentru că a fãcut parte din Comisia de evaluare a ofertelor, întocmind şi semnând o serie de documente care au stat la baza încheierii unor contracte de lucrări între Consiliul Local al comunei Coteana şi S.C. RO Construct M.C. S.R.L. (societate comercialã în cadrul căreia fratele persoanei evaluate deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat unic), valoarea contractelor fiind de 91.500 lei.
Dănuţ Pisică, viceprimar al comunei Maglavit, judeţul Dolj, s-ar fi aflat în incompatibilitate întrucât "începând cu data de 27 iunie 2012 deţine şi exercită simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică".
Tot în incompatibilitate este şi Niţu Gheorghe, viceprimar al comunei Şandra, judeţul Timiş. În perioada 26 iulie 2012 – 07 octombrie 2014 a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Şandra, spun inspectorii.Dănuţ Pisică, viceprimar al comunei Maglavit, judeţul Dolj, s-ar fi aflat în incompatibilitate întrucât "începând cu data de 27 iunie 2012 deţine şi exercită simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică".
Tot în incompatibilitate este şi Niţu Gheorghe, viceprimar al comunei Şandra, judeţul Timiş. În perioada 26 iulie 2012 – 07 octombrie 2014 a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Şandra, spun inspectorii.Constantin Checheriţă, viceprimar al comunei Frumosu, judeţul Suceava, este, potrivit ANI, în incompatibilitate pentru că "în perioada 04 iulie 2012 – 09 februarie 2017 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de administrator în cadrul S.C. Checherita Com S.R.L, desfãşurând totodatã şi activităţi remunerate în cadrul S.C. Flaga LPG S.A".
Ion Buţu, viceprimar al comunei Giurgiţa, judeţul Dolj, se află în incompatibilitate pentru că "începând cu data de 27 iunie 2012 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al S.C. Butnic Comexim S.R.L", potrivit ANI.
Violeta Gîdea, viceprimar al comunei Segarcea Vale, judeţul Teleorman, s-ar fi aflat în incompatibilitate pentru că "în perioada 12 iunie 2014 – 08 februarie 2018 a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de controlor trafic- angajat cu contract individual de muncã în cadrul S.C. Vyo Trans S.R.L", spun inspectorii.
Eugen-Marian Muşuroia, fost viceprimar al comunei Cocorăştii Colţ, judeţul Prahova, este acuzat de ANI de incompatibiliate şi fals în declaraţii. De asemenea, alţi patru actuali sau foşti consilieri locali sunt verificaţi pentru incompatibilitate sau conflict de interese.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu