>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

BREAKING | Conflict deschis între premier şi preşedinte. Dăncilă nu mai merge la întâlnirea de la Cotroceni/ Iohannis susţine declaraţii de la ora 11.00/ MEDIAFAX LIVE Eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe a PE

Premierul Viorica Dăncilă nu mai merge vineri la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, preşedintele fiind anunţat prin cabinetul său în această dimineaţă. La scurt timp, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că face declaraţii de presă la ora 11.00. În studioul Mediafax Live se află eurodeputatul S&D Andi Cristea, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri externe, printre singurele voci care au susţinut că mutarea ambasadei la Ierusalim este o asumare politică, iar îndrăzneala în momentele-cheie a schimbat mereu istoria.

Premierul Viorica Dăncilă nu mai merge la discuţiile programate pentru vineri, ora 11.00, privind mediarea BNR- Guvern. Guvernul a comunicat la cabinetul preşedintelui României faptul că premierul nu va merge la Cotroceni.
Klaus Iohannis a declarat, joi, că vizita în Israel a premierului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor s-a făcut în secret, menţionând că Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru întâlnire. Referitor la Liviu Dragnea, Iohannis a spus "cine ştie ce înţelegeri secrete face cu evreii".
Ulterior, şeful statului şi-a cerut scuze spunând că nu a vrut să supere comunităţile evreieşti.Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bacău, că o va întreba la întâlnirea de vineri pe Viorica Dăncilă de ce a plecat în Israel fără să sufle o vorbă. "Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie s-a dus în Israel, fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să treacă pe la mine. Chiar dacă PSD-ului nu îi convine, eu sunt preşedintele republicii, eu răpsund de politica externă", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, joi, la Bacău.
Legat de relaţia BNR- Guvern şi încercarea sa de mediere, şeful satului a afirmat că: "Putem să constatăm o tendinţă accentuată în rândul PSD de a arunca vina pentru inflaţie în curtea BNR. Există o încercare la BNR de a explica măsurile pe care le-au luat. Şi dacă veni vorba de BNR, trebuie să înţeleagă toată lumea- PSD, Guvern sau preşeidntele Camerei - că cea mai importantă calitate a BNR este independenţa".
Klaus Iohannis a mai precizat că cele două instituţii trebuie să îşi armonizeze opiniile.
După întâlnirea de miercuri dintre preşedintele Klaus Iohannis şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Administraţia Prezidenţială a anunţat că acesta din urmă a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din afara sferei de acţiune a politicii monetare.
"În cadrul discuţiilor, a fost analizată situaţia macroeconomică existentă, context în care Preşedintele României a subliniat că este esenţială independenţa Băncii Naţionale a României în legătură cu deciziile de politică monetară, aceasta fiind o condiţie fundamentală pentru un stat membru al Uniunii Europene. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că Banca Naţională a României trebuie să urmărească, cu responsabilitate şi determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilităţii preţurilor, astfel încât veniturile românilor să nu aibă de suferit prin scăderea puterii de cumpărare. Guvernatorul BNR a prezentat principalii factori ai creşterii preţurilor, arătând că influenţele semnificative provin din componente aflate în afara sferei de acţiune a politicii monetare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.
Preşedintele urma să aibă o întâlnire, vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri şeful statului a avut o întrevedere cu cei din conducerea BNR.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu