>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

CĂDEREA ŞI DECĂDEREA FOTBALULUI ROMÂNESC

Ieri au avut loc alegeri pentru funcţia de preşedinte la Federaţia Română de Fotbal. Rezultatul a fost ca un pumn în plex pentru orice om cerebral din spaţiul mioritic, acel areal tragi-comic în care anormalul a devenit extrem de firesc.
Se spune că tot românul se pricepe la fotbal şi la politică iar cea mai sumară analiză în domeniu (chiar şi a unui profan) reflecta drept câştigător pe Ionuţ Lupescu.
Paradoxal pentru mulţi, dar perfect normal pentru profilul autentic/imprescriptibil al României, un „no name”, fară nicio legătură cu ceea ce înseamnă fotbalul până în 2014 când a preluat funcţia de preşedinte al FRF, domnul Burleanu a dat o palmă consistentă şi persistentă tuturor celor care l-ar fi vrut plecat de la conducerea celui mai iubit sport din ţară. Dacă mai adăugăm şi faptul că trecutul mandat de 4 ani a fost un fiasco total, începând cu dispariţia unor echipe cu tradiţie  ]n  fotbalul  românesc (UTA sau OLIMPIA SATU MARE, ori PANDURII Tg Jiu, sunt doar exemple ...) şi terminând cu numirea unui antrenor străin (Daum) la echipa naţională, echipă care a avut unele dintre cele mai ruşinoase rezultate din istorie, plecarea lui Burleanu de la Casa Fotbalului ar fi fost mai mult decât necesară. Ce să mai vorbim despre discursul acestuia după confirmarea ca învingător, care a fost presărat cu ironii grobiene, ceea ce denotă că „este omul potrivit la locul potrivit”! Vedeţi dumneavoastră? Majoritatea zdrobitoare (vecină cu unanimitatea comunistoidă) îi strică pe mulţi la creier.
Deloc de neglijat este şi faptul că în preziua alegerilor Răzvan Burleanu i-a strâns pe toţi votanţii la hotelul Rin unde i-a cazat şi le-a oferit un dineu (adoptând un alt model – marcă înregistrată).
Doi dintre contracadidaţii lui Burleanu au fost: Ionuţ Lupescu şi Marcel Puşcaş (al treilea fiind tot un ilustru necunoscut pentru iubitorii fotbalului - Ilie Drăgan).
Marcel Puşcaş, un profesionist autentic, cu cel mai consistent program de dezvoltare a fotbalului, a primit doar 8 voturi, rezultat ce l-a determinat să se retragă definitiv din fotbal. Interesează pe cineva că am mai pierdut un om de valoare inestimabilă?
Ionuţ Lupescu, fotbalist de prestigiu, cu o experienţă de peste 12 ani în top-management (inclusiv la UEFA), susţinut de fotbalişti de renume care au scris istorie şi au reprezentat cu cinste culorile României pe întreg mapamondul, agreat de jurnaliştii sportivi şi de suporteri, a pierdut cu un scor fabulos, obţinând doar 78 de voturi.
Pentru necunoscători, trebuie menţionat că majoritatea voturilor la alegerile pentru conducerea FRF vin din zona ligilor inferioare, a fotbalului în sală şi a fotbalului feminin.
Victoria zdrobitoare a lui Burleanu (168 de aplaudaci) are o singură explicaţie: a ştiut ce „pedale” trebuie apăsate,  iar electorii care vin din zona de penumbră a fenomenului, s-au vândut pe găleţi şi mături (tiparul cunoscut). La modul cum este conceput sistemul de vot, preşedintele va rămâne în funcţie atât căt „vrea” muşchii lui! Inclusiv Mircea Sandu ar fi fost în funcţie la această dată dacă nu s-ar fi retras…
 Modelul este importat cu succes de la „Mother Russia” şi, aşa cum Putin nu va putea fi schimbat până nu va ajunge sub un glob de sticlă – ca Lenin, actualul preşedinte al FRF va rămâne la „butoane” până se va plictisi  (cine doreşte să replice cu ideea că sistemul electoral nu permite decât un anumit număr de mandate, să nu uite că totul este....perfectibil)!!!

                                                                                                                         B.Marius

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu