>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Consiliul Superior al Magistraturii declanşează consultarea magistraţilor pe propunerile de modificare a codurilor penale

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, joi, să demareze procesul de consultare a magistraţilor în legătură cu propunerile de modificare a codului penal, codului de procedură penală şi procedură civilă, anunţă instituţia într-un comunicat de presă.

"Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei a transmis Consiliului proiectele de modificare şi completare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, aflate în procedură parlamentară la această comisie", se arată într-un comunicat de presă al CSM, remis joi MEDIAFAX.Consiliul mai anunţă că, în raport de importanţa şi implicaţiile demersului legislativ, a apreciat necesară consultarea, în prealabil, a tuturor magistraţilor din sistemul judiciar. Astfel, proiectele de acte normative vor fi transmise către instanţe şi parchete.
Observaţiile şi propunerile formulate de instanţe şi parchete vor fi centralizate la nivelul Consiliului, acesta urmând să emită ulterior un punct de vedere detaliat, pentru fiecare proiect în parte.Comisia specială pentru legile justiţiei a decis, joi, reluarea discuţiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12.00. Până atunci asociaţiile de magistraţi vor putea face propuneri privind proiectul de lege.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu