>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

EXPLOZII noi la o bază din Siria, după atacul coordonat de SUA. OFICIAL: Israelul anunţă că va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară la o bază iraniană din nordul Siriei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, existând suspiciuni că este vorba de un bombardament efectuat de Israel, relatează publicaţiile Jerusalem Post, Times of Israel şi Ynetnews.com.
Surse: Bază militară iraniană din Siria, vizată de un bombardament, probabil israelian
Exploziile au fost semnalate sâmbătă seară la o bază militară iraniană din zona Jabal Azzan, la periferia oraşului sirian Alep, au declarat surse citate de presa siriană. Martorii au declarat că exploziile sunt rezultatul unor raiduri aeriene, cel mai probabil israeliene.
Publicaţia Al-Mayadeen, aparţinând mişcării şiite Hezbollah, susţine că exploziile au fost declanşate accidental, într-un depozit de muniţie. Baza militară iraniană vizată este utilizată de militari iranieni şi de membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliaţi ai regimului Bashar al-Assad.
Unele surse susţin că mai multe persoane au fost ucise şi rănite în urma exploziilor.
Surse militare citate de postul britanic Sky News au confirmat că a fost vorba de un raid aerian, precizând că baza iraniană fusese evacuată de teama bombardamentelor americane. Incidentul intervine la mai puţin de 24 de ore de la bombardamentele punctuale efectuate în Siria de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, ca ripostă la un atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad.
Israelul anunţă că va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria
Israelul va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria, au declarat, duminică, doi membri ai Guvernului israelian, la o săptămână după un alt atac efectuat de Israel asupra unei baze militare iraniene din Siria, relatează site-ul Ynetnews.com.
”Vom continua să contracarăm acţiunile militare iraniene din Siria, care constituie o ameninţare pentru securitatea Israelului”, a declarat Gilad Erdan, ministrul israelian al Securităţii Interne.
La rândul său, Naftali Bennett, ministrul israelian al Educaţiei, a afirmat că Israelul are ”libertate totală de acţiune” împotriva Iranului.
Regimul de la Teheran, unul dintre inamicii Israelului, se numără printre principalii susţinători ai Administraţiei Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a jucat un rol major în recentele victorii ale Armatei siriene.
Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah.
În urmă cu câteva zile, Iranul a ameninţat că "va distruge" Israelul în cazul în care Guvernul israelian nu renunţă la "jocurile copilăreşti", potrivit unui comandant al Gardienilor Revoluţiei iraniene care a condamnat atacurile israeliene din Siria. Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului.
Iranul şi Rusia sunt principalii aliaţi ai Administraţiei de la Damasc, condusă de preşedintele Bashar al-Assad.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu