>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Igor Dodon îşi exprimă recunoştinţa faţă de activitatea ”pacificatoare” a trupelor ruse din Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a exprimat, miercuri, recunoştinţa faţă de activitatea ”pacificatoare” a trupelor ruse din Transnistria, în contextul unei vizite efectuate în regiunea separatistă de către liderul de la Chişinău, relatează Unimedia.info.

Dodon a avut o întrevedere cu liderul separatiştilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, cei doi discutând despre operaţiunile de pacificare din Transnistria.
”Am exprimat sprijinul comun pentru toţi participanţii la Operaţiunea de pacificare mixtă din Zona de Securitate, dar şi recunoştinţă Federaţiei Ruse pentru activitatea contingentului pacificator rus, pentru funcţionarea eficientă şi continuă a misiunii de pacificare, pentru eforturile depuse în scopul păstrării păcii la Nistru”, a afirmat Dodon.
”Totodată, ne-am expus împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaţionali cu referire la o eventuală reformatare la etapa actuală a operaţiunii de pacificare la Nistru, fără a ţine cont de necesitatea realizării unei reglementări politice ample a diferendului transnistrean, doar prin modalităţi paşnice. Am reiterat poziţia comună potrivit căreia punctele de control vamal moldo-ucrainene, constituite pe porţiunea transnistreană a frontierei, nu trebuie să afecteze negativ locuitorii şi agenţii economici din regiunea transnistreană”, a adăugat preşedintele RepubliciI Moldova.Regiunea separatistă Transnistria şi-a declarat independenţa faţă de Republica Moldova în 1990, justificând decizia cu frica unei posibile reunificări a Republicii Moldova cu România.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu