>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iohannis, de Ziua Internaţională a Romilor: Să înţelegem tradiţiile şi nevoile comunităţilor rome

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, afirmând că este important să să înţelegem care sunt tradiţiile, valorile, aspiraţiile şi nevoile comunităţilor rome pentru a găsi soluţii pentru incluziunea socială a membrilor minorităţii rome.

„De Ziua Internaţională a Romilor, transmit gândurile mele bune cetăţenilor de etnie roma din ţara noastră! Ca în fiecare an, 8 aprilie constituie şi un prilej potrivit de a readuce în atenţia publică problemele cu care se confruntă una dintre cele mai numeroase minorităţi etnice din Europa, care este încă expusă diverselor forme de excludere socială şi de marginalizare. Este important să înţelegem care sunt tradiţiile, valorile, aspiraţiile şi nevoile comunităţilor rome, pentru a identifica acele soluţii care contribuie concret la incluziunea socială a membrilor minorităţii rome, prezervând, în acelaşi timp, identitatea lor culturală”, se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.
Potrivit şefului statului, în anul Centenarului României, trebuie evidenţiată contribuţia cetăţenilor de etnie roma la istoria şi diversitatea societăţii.
”Suntem, în aceeaşi măsură, datori să sprijinim această minoritate în rolul pe care îl joacă în consolidarea ţării noastre ca un spaţiu al coeziunii sociale şi al solidarităţii în jurul marilor proiecte naţionale, construite pe valorile toleranţei şi respectului reciproc”, se mai arată în me4sajul preşedintelui Iohannis.În 2006, Parlamentul a adoptat o lege prin care data de 8 aprilie devenea, oficial, ”Sărbătoarea etniei romilor din România”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu