>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Kelemen Hunor l-a felicitat pe Viktor Orban pentru victoria din alegerile parlamentare din Ungaria. Mesajul transmis de preşedintele UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare şefului Executivului de la Budapesta, Viktor Orban, pentru victoria din alegerile parlamentare din Ungaria.

”Felicitări! Bună treabă, mult noroc în următorii patru ani!”, a scris Kelemen Hunor pe contul său de Facebook.
Mesajul este însoţit de o fotografie în care liderul UDMR apare alături de premierul Viktor Orban.
Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria, în condiţiile în care a obţinut 49,51% dintre voturi după numărarea a 69,14% dintre circumscripţiile electorale, a anunţat luni Biroul Electoral Naţional, relatează agenţia MTI.Rezultatele reprezintă o victorie răsunătoare pentru partidul premierului Viktor Orban, Fidesz, care ar putea obţine 134 de locuri în viitorul legislativ.
8.253.954 de cetăţeni ungari au fost înscrişi pe listele electorale. Votarea la nivel naţional s-a desfăşurat între orele locale 07:00 şi 19:00 (08:00 - 20:00, ora României).
Autorităţile au precizat că votanţii care se aflau la coadă în circumscripţiile electorale au putut să-şi exprime opţiunea politică în ciuda faptului că a fost depăşită ora oficială de închidere a urnelor. Prin urmare, numărătoarea voturilor din cele 3.154 de municipalităţi şi cele 23 de districte ale capitalei Budapesta a început cu întârziere, abia după golirea tuturor secţiilor de votare.
La alegerile parlamentare din 2014, participarea la vot a fost de 61,73%. Recordul în acest sens a fost înregistrat în 2002, 70,53%.
Conform prevederilor noii legi electorale, adoptate în luna decembrie 2011, Adunarea Naţională a Ungariei este compusă din 199 de membri (106 mandate individuale şi 93 pe listă), aceştia fiind aleşi direct prin vot universal, pentru patru ani. Pragul electoral este de 5%, fiind ridicat la 10% pentru coaliţiile din două partide şi la 15% pentru coaliţiile din trei sau mai multe partide.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu