>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Liviu Dragnea: Nu am pregătirea constituţională a preşedintelui Iohannis. Ca inginer nu-mi dau cu părerea. Eu susţin politic demersul ministrului Justiţiei

Liviu Dragnea i-a răspuns lui Klaus Iohannis, miercuri seară, după ce preşedintele României a spus că demersul ministrului Justiţiei de a sesiza CCR în privinţa refuzului de revocarea a şefei DNA nu are niciun temei, spunând că susţine politic demersul.

“Eu nu am pregătirea constituţională a domnului preşedinte Iohannis. Eu, ca inginer, nu pot să îmi dau cu părerea. Eu susţin politic demersul ministrului Justiţiei”, a spus Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă susţinută în Argeş.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, miercuri, despre anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale pentru a contesta decizia preşedintelui de a respinge cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.
“După părere mea, nu există niciun conflict si niciun temei pentru sesizarea a Curţii Constituţionale. În tot procedeul şînceput de ministru cu solicitarea de revocare, solicitarea avizului CSM şi, în final, decizia mea, legislaţia în vigoare, în materie, a fost respectată sută la sută. Legea lasă la latitudinea preşedintelui dacă acceptă sau nu accceptă aceatsă cerere de revocare. Nu există niciun temei. Ar fi deosebit de ciudat dacă de fiecare dată când un decident ia o decizie care nu convine unui partener sau unei instituţii să ne aflăm în faţa unui conflict constituţional. Nu există niciun conflict între preşedinte şi guvern”, a spus Klaus Iohannis.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu