>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MODIFICAREA CODULUI SILVIC, ÎN BENEFICIUL C.E.OLTENIA, A TRECUT ŞI DE CAMERA DEPUTAŢILOR


Senatorul PSD Gorj, Florin Cîrciumaru a postat pe reţeaua de socializare: Astăzi a venit rândul colegilor mei parlamentari din Camera Deputaților să voteze “pentru” proiectul legislativ privind modificarea Codului silvic, după ce acesta a trecut, în urmă cu ceva timp, și de Senat. Am susținut proiectul respectiv împreună cu ceilalți parlamentari gorjeni Scarlat Iriza și Mihai Weber pentru ca activitatea Complexului Energetic Oltenia să nu mai aibă de suferit în procesul de extracție. 
Astfel, noile modificări aduse Codului Silvic vor ajuta conducerea Complexului Energetic Oltenia să extindă perimetrul exploatărilor miniere și să repună în funcțiune excavatoarele “trase pe dreapta” din cauza lipsei frontului de lucru din cariere.
Proiectul adoptat de Camera Deputaților are ca obiect de reglementare scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional, declarate de utilitate publică, de exploatare a zăcămintelor de lignit.
“Beneficiarul scoaterii definitive din fondul forestier naţional al terenurilor necesare realizării lucrărilor miniere de interes naţional şi de utilitate publică de exploatare a zăcămintelor de lignit este operatorul economic cu capital integral sau majoritar de stat, în cazul terenurilor forestiere achiziţionate de acesta, sau statul român, în cazul terenurilor care au făcut obiectul exproprierii. Prin excepţie, reducerea fondului forestier naţional prin scoaterea definitivă a terenurilor pentru realizarea lucrărilor menţionate se realizează fără compensare şi se aprobă prin hotărâre a Guvernului”, prevede textul adoptat.
M.Becherete

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu