>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MUTARE fără precedent: Bancherii uneia din cele mai PROFITABILE bănci din România se retrag de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est

Grupul Société Générale se retrage din şase ţări din Europa Centrală şi de Est, iar o parte din business va fi vândut ungurilor de la OTP. Francezii se retrag şi din Republica Moldova, relatează Ziarul Financiar.


Potrivit EU Scoop, care citează publicaţia bulgară Capital.bg, decizia se aseamănă cu cea a Telenor, un alt nume mare din industria bancară care a ales să se retragă din Bulgaria şi din restul zonei Europei Centrale şi de Est, Société Générale a decis să se concentreze pe alte părţi ale busienss-ului şi să-şi vândă subsidiarele din Bulgaria, Macedonia, Albania, Serbia, Muntenegru şi Moldova.
Capital.bg a raportat retragerea, argumentând că grupul francez nu este mulţumit de rezultatele înregistrate în aceste pieţe, încât nu sunt lideri în regiune. Business-ul din Bulgaria va fi vândut către grupul bancar OTP, care a refuzat să comenteze pentru publicaţia bulgară. Un alt posibil cumpărător este fondul de investiţii Apollo Global Management.
Braţul din Bulgaria al Société Générale va veni la pachet cu alte cinci ţări – Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Republica Moldova. Acete pieţe au devenit suprasaturate şi neatractive în acest moment pentur grupul francez, încât băncile acestuia nu sunt în top 3 în niciuna dintre aceste ţări.
Société Générale este prezent în România prin BRD, care a fost cea mai profitabilă bancă din România în 2017, cu un profit net record de 1,38 miliarde de lei. BRD-Soc Gen este a treia bancă după piaţa locală după active şi a contribuit în 2017 cu 424 de milioane de lei la bugetul de stat, după cum a declarat François Bloch, CEO al băncii, transmite ZF. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu