>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oficial nipon:Japonia acordă o importanţă mai mare acordului comercial cu UE decât cu Marea Britanie

Japonia consideră încheierea unui acord comercial cu UE ca reprezentând o prioritate mai mare decât negocierea unui înţelegeri comerciale cu Marea Britanie după Brexit, a declarat Shinichi Iida, ministru în cadrul Ambasadei Japoniei la Londra, informează site-ul cotidianului The Independent.

"Prioritatea principală" pentru Japonia este să încheie acordul cu Uniunea Europeană, cel mai amplu pact comercial semnat vreodată de UE, a declarat oficialul nipon.
"Multe companii japoneze sunt îngrijorate de perspectiva Brexit", a adăugat Shinichi Iida, în condiţiile în care unele dintre acestea şi-au stabilit sedii în Marea Britanie parţial cu scopul de a obţine acces la piaţa unică europeană.
De altfel, în cursul acestui an, ambasadorul nipon la Londra a avertizat Guvernul de la Londra că firmele japoneze ar putea părăsi Marea Britanie dacă în urma unei potenţiale ieşiri "haotice" din UE va deveni "neprofitabil" pentru acestea să rămân în ţară.Printre cele peste 1.000 de firme japoneze prezente în Marea Britanie se numără corporaţii majore precum Nissan, Honda, Toyota ori Mitsubishi.
UE şi Japonia au finalizat, în luna decembrie 2017, negocierile pentru Acordul de parteneriat economic, urmând ca documentul să fie trimis spre aprobare Parlamentului European şi statelor membre ale UE, având ca scop intrarea sa în vigoare înainte de încheierea mandatului actual al Comisiei Europene (2019).(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu