>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe pentru spălare de bani. Prejudiciu de 1,7 milioane lei

Sunt percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Mureş şi Constanţa, marţi dimineaţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii, prejudiciul estimat fiind de 1,7 milioane lei.
Percheziţii în Bucureşti şi alte trei judeţe pentru spălare de bani. Prejudiciu de 1,7 milioane lei
Potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Română, poliţiştii din Capitală, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 6 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului intracomunitar cu materiale de construcţii.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – ianuarie 2015, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Mureş şi Bacău, ar fi înregistrat fictiv achiziţii de bunuri şi servicii, în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei, de la societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, potrivit comunicatului citat.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 560.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.
Persoanele implicate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 5.
La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene din Mureş şi Constanţa.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu