>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

RAPORTDE ADMITERE DIN PARTEA SENATORULUI PSD GORJ, FLORIN CÎRCIUMARUDin partea biroului de presă al Cabinetului senatorului PSD de Gorj, Florin Cârciumaru am primit următorul  comunicat:
Senatorul PSD Florin Cârciumaru, președintele Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului, a dat raport de admitere propunerii legislative pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 24/2018, privind înființarea, organizarea și funcționarea Comisiei naționale de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro. 
Președintele organizației PSD Gorj, senatorul Florin Cârciumaru, susține că aderarea la moneda unică este cel mai important proiect, după aderarea României la Uniunea Europeană. Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro va avea rolul de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum şi acţiunile necesare pentru pregătirea economică, dar şi a societăţii româneşti pentru acest pas important.  Astfel, în perioda premergătoare adoptării monedei unice, economia națională trebuie să parcurgă ajustările necesare integrării în zona euro, marcate de reforme structurale ample, cu efecte asupra competitivității sale generale. În activitatea sa, Comisia națională utilizează studii, strategii și lucrări realizate de insituții guvernamentale, instituții de cercetare și învățământ, fundații științifice, bănci, asociații profesionale, organizații sindicale și patronale. 
Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro va organiza și campanii de informare în rândul publicului larg privind adoptarea monedei euro, Comisia asigurându-se că cetățenii sunt informați clar, corect, în timp util și cu acuratețe ridicată privind efectul aderării la euro. 
Comisia naţională de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro va fi condusă de doi preşedinţi, prim-ministrul şi preşedintele Academiei Române, şi, de asemenea, doi vicepreşedinţi - guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice.
România se înscrie în rândul statelor membre ale Uniunii Europene care au obligația adoptării monedei euro, ceea ce înseamnă, practic, participarea cu drepturi depline la Uniunea Economică și Monetară, odată cu îndeplinirea tuturor condițiilor necesare, respectiv a criteriilor de convergență nominală, juridică și reală
”, se arată  în  comunicatul  primit  la  redacţie.
B.Marius

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu