>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat raportul asupra modificărilor la Legea 303/2004. Iordache: Este ca-n rugby. Cine are mingea, o protejează

Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat, marţi, raportul asupra modificărilor Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, într-o şedinţă care a durat mai puţin de 10 minute, preşedintele Comisiei, Florin Iordache, afirmând că este, la fel ca în rugby, o lege care trebuie protejată.


Comisia a introdus în definiţia erorii judiciare ”încălcare evidentă a dispoziţiilor legale” şi ”au fost afectate grav drepturile, libertăţile şi interesele persoanei vătămate”.
”Şi este o problemă? Să fim foarte serioşi, dezbaterea pe această lege s-a desfăşurat dinainte de a intra în Camera Deputaţilor. am întrebat dacă sunt amendamente sau alte discuţii. Este ca-n rugby. Cine are mingea, o protejează. Aşa facem şi noi. Ca în rugby, avem o lege pe care trebuie să o protejăm şi s-o trimitem ca preşedintele s-o promulge. Ai înţeles?”, a spus Florin Iordache, întrebat de ce şedinţa a durat mai puţin de zece minute.
Deputatul USR, Stelian Ion, a fost întrebat şi el cum va contracara opoziţia.Advertisement 
” USR încearcă să facă un blocaj, dacă vorbim în termeni rugbystici, dar este un blocaj legitim. Această susţinere că nu facem decât să ne opunem proiectelor nu este adevărată”, a spus Ion.
Florin Iordache a mai spus că nu mai sunt motive pentru a fi contestată la CCR.
”Deja Curtea s-a pronunţat. Legile justiţiei să fie în sfârşit promulgate. Toate cele trei legi sunt urgente, trebuie să ţină cont de deciziile CCR, să avem o gândire unitară şi considerăm că în această lege se vizează răspunderea magistraţilor, ca atunci când cu rea credinţă şi gravă neglijenţă, încalcă normele de procedură. se vizează şi se rezolvă o separare a carierelor a judecătorilor şi procurorilor", a mai spus Iordache.
Iordache a fost contrazis de Stelian Ion.
“Ni se par în continuare nişte texte neclare. Vorbim cu colegii din PNL să contestăm la CCR. Ceea ce mai mult decât atât ne nemulţumeşte, est efaptul că nu s-a răspuns solicitării noastre de a se amâna tranşarea acestei chestiuni după ce se va pronunţa Comisia de la Veneţia. (…) Mai mult decât atât, după cum se ştie, judecătorii au semnat în număr de aproape o mie, deocamdată, dar cred că vor semna mai mulţi, prin care solicită acestei comisii să temporizeze dezbaterile şi să aştepte să se pronunţe Comisia de la Veneţia. Argumentel în plus în cadrul şedinţei nu avrut să le aduceum şi (…) nu vrem să îi stricăm supriza domnului Iordache şi promotorilor acestor prevederi în sensul de a ştii dinainte care vor fi considerentele de atac la CCR”, a spus Stelian Ion.
Proiectul de lege privind modificarea Statutului magistraţilor urmează să intre în plenul Senatului de marţi, a mai informat Florin Iordache.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu