>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Contre între Tăriceanu şi Cioloş. Preşedintele Senatului: Nu a depăşit mentalitatea celor ce vorbeau de licurici

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, vineri, lui Dacian Cioloş, că nu a depăşit mentalitatea celor care vorbeau despre "licuricii mari şi mici", răspunsul venind după ce acesta a criticat afirmaţia lui Tăriceanu că "nu trebuie să luăm lumină de la Bruxelles".

"Dacian Cioloş mă întreba retoric: ”de unde propuneţi să luăm lumină?”, dovedind că din păcate nu a depăşit încă mentalitatea celor care vorbeau despre ”licuricii”... mari şi mici. Răspunsul este simplu: de la nimeni, ci ar trebui să înţelegem care este interesul legitim al României şi cum să îl urmăm cu demnitate şi curaj. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă preşedintele Emmanuel Macron sau cancelarul Angela Merkel ar gândi în aceiaşi termeni ”de la cine luăm lumină”. Nu au făcut-o şi de aceea Franţa sau Germania au anunţat recent îngrijorările pe care le au referitor la decizia anunţată de preşedintele Trump în problema Iranului", a scris Tăriceanu pe Facebook.
Reacţia lui preşedintelui Senatului vine după ce Dacian Cioloş a scris, miercuri, pe pagina de Facebook că Tăriceanu a afirmat că "nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles".
"Iritat de propunerea Comisiei Europene, care vrea să condiţioneze acordarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, domnul Tăriceanu, al doilea om în stat, spune că nu e obligatoriu să luăm lumină de la Bruxelles. (...) Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, de unde propuneţi să luăm lumină? Vă deranjează preocuparea pentru respectarea statului de drept?", a scris Cioloş pe pagina de Facebook.Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pe 2 mai, că România nu trebuie să aibă o relaţie de subordonare cu Uniunea Europeană.
"Cred că relaţia nu trebuie pusă într-un raport de subordonare, România este una dintre ţările membre ale UE care contribuie la construcţia europeană. Comisia Europeană este un instrument care ne ajută ca să ne armonizăm punctele de vedere dar nu este cel de la care trebuie să luăm obligatoriu lumină în orice privinţă. Trebuie să ne spunem punctul de vedere, bineînţeles argumentat, obiectiv şi trebuie să se ţină cont de el", a declarat Tăriceanu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu