>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Daea despre legile atacate de Iohannis: Aştept Curtea Constituţională şi apoi ne apucăm de treabă pentru că dacă facem interpretări în fel şi chip nu aducem avantaj ţării

Petre Daea declară că aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să se pronunţe cu privire la cele două legi privind sprijinirea crescătorilor de suine şi păsări, atacate de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională, pentru ca apoi ”să ne apucăm de treabă”.


Ministrul Petre Daea a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că aşteaptă ca judecătorii Curţii Constituţionale să se pronunţe cu privire la două legi privind sprijinirea crescătorilor de suine şi păsări, atacate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru ca apoi "să ne apucăm de treabă" întrucât “ţara pierde din această tegiversare".
“Eu aştept un singur lucru: răspunsul de la Curtea Constituţională şi să ne apucăm de treabă în ţară, pentru că dacă facem interpretări în fel şi chip, nu aducem avantaj ţării. Dacă tot tergiversăm punerea în practică a unor proiecte, pierdem timpul, ori asta înseamnă lipsă de producţie şi lipsă de producţie înseamnă să fii tributar importului, importul este scump, într-un cuvânt: ţara pierde. E necesar să înţelegem că toţi trebuie să ne facem datoria”, a declarat ministrul Petre Daea.
Preşedintele Klaus Iohannis a depus, luni, la CCR, o sesizare de neconstituţionalitate a Legii privind aprobarea Programului prin care crescătorilor de suine primesc ajutoare de la stat pentru activitatea de reproducţie, şeful statului invocând o neconcordanţă cu normele europene. Tot luni, preşedintele a sesizat CCR asupra neconstituţionalităţii Legii privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol, invocând motive de neconstituţionalitate.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu