>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Dragnea: Proiectul legii achiziţiilor publice, pus în transparenţă. Dăncilă: Luăm modelul german

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, după şedinţa BPN al partidului, că proiectul legii achiziţiilor publice este finalizat, el afirmând că problema n-a fost niciodată lipsa de bani, ci ”procedurile birocratice şi frâna”.

“S-a discutat şi despre legea achiziţiilor publice, este finalizată, pusă în procesul de transparenţă. Urmează (ca premierul – n.r.) să mai aibă în aceasta săptămâna întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor locale şi dacă vor conveni, vor completa, îmbunătăţi legea, pentru că este şi aici o lege care a reprezentat o frână în investiţiile şi mari, şi mici din România. Problema principală n-a fost niciodată în România lipsa de bani, ci procedurile birocratice şi frâna. Şi acum în ministere încă mai există oameni prin eşaloanele doi, poate chiar patru, care fac orice ca să blocheze astfel de investiţii”, a afirmat Dragnea.
Şi premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că, în cel mai scurt timp, va fi adoptată legea achiziţiilor publice.
"La legea achiziţiilor publice luăm modelul german", a declarat premierul la ieşirea din reuniunea BPN al PSD.Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, 18 aprilie, la începutul şedinţei de guvern, că MFP a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind achiziţiile publice, despre care a afirmat că este o lege aşteptată, cu modificări benefice care să ridice barierele în calea investiţiilor în România.
”Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică legea achiziţiilor publice, o lege aşteptată, cu modificări benefice care să ridice barierele în calea investiţiilor în România. Am avut numeroase discuţii cu autorităţile locale, cu autorităţile centrale, cu investitorii şi am identificat principalele bariere pe care, prin intermediul acestei legi, încercăm să le eliminăm”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu